Kvinnan såg den nakne mannen genom fönstret.
1 av 3
Kvinnan såg den nakne mannen genom fönstret. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Mannen hävdade att han ofta går naken hemma men inte har för avsikt att blotta sig.
2 av 3
Mannen hävdade att han ofta går naken hemma men inte har för avsikt att blotta sig. - Foto: SCANPIX / Bertil Ericson / SCANPIX
Tingsrätten gick på mannens linje och friade honom.
3 av 3
Tingsrätten gick på mannens linje och friade honom. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Man gick runt naken hemma - polisanmäldes av filmande granne

En man i 50-årsåldern åtalades sedan en kvinna anmält att han gått naken i sitt hem vid ett flertal tillfällen. Kvinnans smygtagna filmer blev bevis i rättegången – men mannen friades.


Naken i sitt hem

Nyheter24 har tidigare skrivit om en man i Skellefteå som anmäldes efter att flera personer sett honom onanera i duschen

Mannen duschade med öppet fönster så att förbipasserande såg rakt in. Tingsrätten valde dock att fria honom. 

VÄXJÖ. Mannen gick runt naken i sin villa när han uppmärksammades av en granne. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, tyckte det såg ut som att mannen onanerade och hon kände både rädsla och obehag.

Vid flera tillfällen lyckades hon tillsammans med sin man filma den nakne grannen från gatan. Därefter valde hon att polisanmäla honom och kräva ett skadestånd på 9 000 kronor.

Mannen friades av tingsrätten

”På filmen från den 28 november framgår tydligt en naken mansperson som står i ett upplyst fönster. Mannen är naken och talar i telefon samtidigt som han blickar ut genom fönstret”.

Mannen hävdade under rättegången att han ofta går naken i sitt hem men att han inte har någon avsikt att blotta sig för någon. Tingsrätten valde att gå på mannens linje och friade honom. 

Rätten anser att sikten var delvis skymd, att kvinnan befunnit sig långt bort samt att det varit svårt att avgöra om mannen onanerat, det skriver Metro.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!