Mannen ville kontrollera om flickvännen varit otrogen.
1 av 2
Mannen ville kontrollera om flickvännen varit otrogen. - Foto: Junge, Heiko/SCANPIX
Högsta domstolen slog tidigare fast att så kallade otrohetskontroller ska klassas som våldtäkter.
2 av 2
Högsta domstolen slog tidigare fast att så kallade otrohetskontroller ska klassas som våldtäkter. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX

Upptäckte flickvännen med en annan man – slog och våldtog henne

När mannen såg att hans flickvän tillbringat natten med en annan man blev han rasande. Pojkvännen tog stryptag på kvinnan och utförde sedan en så kallad "otrohetskontroll". Nu åtalas han för våldtäkt och misshandel.


HD: Otrohetskontroll är våldtäkt

Nyligen fastslog Högsta domstolen att så kallad otrohetskontroll är våldtäkt. Det efter att ett uppmärksammat brott ansågs vara våldtäkt i tingsrätten och sedan ändrades till olaga tvång i hovrätten.

"Om en man tvingar en kvinna att tåla att han för in sina fingrar i hennes underliv, så har handlingen en påtaglig sexuell prägel som är ägnad att kränka hennes sexuella integritet", skrev domstolen bland annat.

SUNDSVALL. Efter en utekväll i juni förra året kom mannen bort från sin flickvän. Efter att ha sökt henne hela natten bestämde han sig för att gå till hennes lägenhet dagen efter.

Där fann han henne i sängen med en annan man – och blev fullkomligt rasande. Den andra mannen jagades ut ut lägenheten och sedan gav sig pojkvännen på sin flickvän. 

Åklagaren har DNA-bevis

Han tog stryptag på henne och utdelade sedan flera knytnävsslag innan han särade på hennes ben och förde in flera fingrar i underlivet. Enligt kvinnan förklarade mannen att han skulle känna efter om "hon hade legat med någon under natten".

Nu har mannen åtalats misstänkt för våldtäkt och misshandel. Han förnekar våldtäkt men erkänner ringa misshandel. Åklagaren har bevisning i form av kvinnans DNA som hittades på mannens hand, det skriver Sundsvalls Tidning.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.