Insättningen kom från Spanien vilket fick kvinnan att tro att fotbollsstjärnan Ibrahimovic låg bakom den.
1 av 3
Insättningen kom från Spanien vilket fick kvinnan att tro att fotbollsstjärnan Ibrahimovic låg bakom den. - Foto: Scanpix
Kvinnan förde över pengarna till sin familj.
2 av 3
Kvinnan förde över pengarna till sin familj. - Foto: Scanpix
Tingsrätten tror inte på hennes förklaring och dömer henne för olovligt förfogande.
3 av 3
Tingsrätten tror inte på hennes förklaring och dömer henne för olovligt förfogande. - Foto: Jessica Gow/Scanpix

Kvinna trodde hon fick 70 000 av Zlatan – döms för olovligt förfogande

En kvinna som av misstag fick 70 000 kronor insatt på sitt konto säger att hon har fått dem av Zlatan Ibrahimovic. Men tingsrätten tror inte på förklaringen och dömer henne för olovligt förfogande.


Olovligt förfogande

Olovligt förfogande är ett brott som innebär att någon får sin egendom i besittning. Det kan vara att en person hittar en cykel och väljer att behålla den eller att någon av misstag fått in en summa pengar på sitt bankkonto och väljer att använda dem.

Straffet för olovligt förfogande är böter eller fängelse i högst två år beroende på hur grovt brottet är.

BORÅS. När den 48-åriga kvinnan kollade sitt bankkonto hade någon satt in 70 000 kronor.

Det visade sig att ett företag av misstag skickat över pengarna. Men kvinnan valde att skicka pengarna vidare till sin mamma och sina barn – något som slutade med att hon åtalades för olovligt förfogande.

Men i förhör med polisen har kvinnan nekat till brott och förklarat att hon trott att pengarna kommit från fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic. Eftersom det på internetbanken stått att pengarna kom från Spanien tog hon för givet att det var Zlatan som låg bakom överföringen.

Hon har inte haft kontakt med Zlatan

Borås tingsrätt väljer dock inte att tro på kvinnans berättelse.

"Hon har inte gjort gällande att Zlatan skulle ha hört av sig till henne eller att hon på något sätt skulle ha haft skäl för ett antagande om att Zlatan skickat henne pengarna. Hennes knapphändiga förklaring kan därför lämnas utan avseende", skriver rätten i domen.

I november 2012 dömdes kvinnan till villkorlig dom och böter för stöld. Eftersom det senaste brottet begåtts innan den tidigare utdömda påföljden anser rätten att straffet ska omfattas av den tidigare påföljden, det skriver Dagens Juridik.

Nyheter24 har sökt den 48-åriga kvinnan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

1 timme sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

1 timme sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

1 timme sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

2 timmar sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.