Målsägaren har inte kunnat förklara vad sms:et betyder.
1 av 2
Målsägaren har inte kunnat förklara vad sms:et betyder. - Foto: Jessica Gow/Scanpix
Det gör att Svea hovrätt ifrågasätter resten av hans historia.
2 av 2
Det gör att Svea hovrätt ifrågasätter resten av hans historia. - Foto: Scanpix

Sms friar man från våldtäkt – "Säg ja eller nej eller så dör jag"

Han dömdes till fängelse för att under knivhot ha tvingat en annan man till oralsex. Nu frias mannen av hovrätten på grund av ett sms som målsägaren inte har kunnat förklara.


Ur domen

"Vid beaktande av att målsägandens berättelse rörande det påstådda övergreppet är förhållandevis knapphändig samt då det angivna sms:et gör att hans uppgifter om varför han återvände till lägenheten i viss mån kan ifrågasättas, anser hovrätten att målsägandens berättelse inte uppfyller de höga krav som måste ställas på en utsaga för att den ska kunna läggas till grund för en fållande dom".

STOCKHOLM. Tingsrätten fastslog att mannen gjort sig skyldig till våldtäkt och dömde honom till två års fängelse.

Han hade enligt rätten våldtagit en annan man genom att under knivhot tvinga honom till oralsex. Nu rivs domen upp av Svea hovrätt.

Hovrätten menar att målsägaren ger ett trovärdigt intryck men att uppgifterna om övergreppet saknar detaljer. Särskilt stor vikt lägger rätten vid ett sms som målsägaren skickat strax efter den påstådda våldtäkten med texten "Säg ja eller nej eller så dör jag!".

Kan inte förklara meddelandet

Trots upprepade utfrågningar har mannen inte kunnat berätta vad sms:et betyder. Något som gör att hovrätten ifrågasätter även resten av hans historia.

"Utformningen av sms:et ger ett intryck av att den som skrivit sms:et velat ha svar på en fråga som varit av stor betydelse för honom. Enligt hovrättens mening är det därför märkligt att målsäganden, om det är han som skrivit sms:et, inte kan förklara vad texten i det betyder", skriver hovrätten.

Mannen döms dock till en månads fängelse för grov rattfylla.

/
/
SMS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.