57-åringen är välkänd av polisen.
1 av 2
57-åringen är välkänd av polisen. - Foto: Holmberg/Scanpix
Han har dömts nio gånger på tio år.
2 av 2
Han har dömts nio gånger på tio år. - Foto: Jessica Gow/Scanpix

"Sveriges värsta rattfyllerist" var full under rättegången

Den 57-årige mannen har dömts för grovt rattfylleri och rattfylleri nio gånger på tio år. Under den senaste rättegången dök han upp berusad.


Mannens brott

De senaste tio åren har 57-åringen dömts för grovt rattfylleri och rattfylleri nio gånger.

I februari i år fick han två månaders fängelse för grovt rattfylleri och olovlig körning.

I somras dömdes han på nytt till fyra månaders fängelse för två fall av grovt rattfylleri, två fall av rattfylleri och tre fall av olovlig körning.

UMEÅ. När polisen stoppade 57-åringen i Umeå i maj visade det sig att han hade 1,92 promille alkohol i blodet. När poliserna gjorde en bakgrundskontroll visade det sig även att mannen dömts för rattfylleri åtta gånger de senaste tio åren.

Under rättegången dök mannen, enligt Folkbladet, upp berusad och förklarade att han bor en bit från centrala Umeå och därför är tvungen att ta bilen. Han berättade även att han inte har några som helst problem med att köra bil full.

Vägrar genomgå behandling

Tingsrätten dömer honom nu till fyra månaders fängelse för grovt rattfylleri. Rätten skriver att mannen har en "exceptionellt" lättsinnig inställning till sitt missbruk och att köra bil under påverkan av alkohol. I domen påpekar tingsrätten även att det bor flera barnfamiljer i 57-åringens bostadsområde.

57-åringen vill under inga omständigheter genomgå ett behandlingsprogram. Han döms därför till fängelse.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.