Här hittades narkotikan. Bilden på kokainet är från ett annat tillfälle.
1 av 4
Här hittades narkotikan. Bilden på kokainet är från ett annat tillfälle. - Foto: Faksimil Google Maps / TT BILD
Huset ligger i Tågarpstrakten, en bit utanför Helsingborg och Landskrona.
2 av 4
Huset ligger i Tågarpstrakten, en bit utanför Helsingborg och Landskrona. - Foto: Faksimil Google Maps
Beslaget är ett av de största i Sverige.
3 av 4
Beslaget är ett av de största i Sverige. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Det skulle vara värt tiotals, kanske hundra, miljoner på gatan.
4 av 4
Det skulle vara värt tiotals, kanske hundra, miljoner på gatan. - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

120 kilo kokain hittades under Skånevilla

Polisen hittade ett av de största partierna kokain någonsin i Sverige. Under ett utrymme under ett hus i Skånetrakten hittades 120 kilo kokain. Men polisen är mycket hemlighetsfull.


Stora kokainbeslag i Sverige

2010 försökte två hamnarbetare i Helsingborg smuggla över 106 kilo kokain i broccoli från Hamburg. De avslöjades och dömdes senare.

2011 hittades 70 kilo kokain i en container med bananer i Helsingborgs hamn. Tullverket har ännu inte kunnat binda någon vid beslaget.

2006 gjordes det hittills största beslaget någonsin i Sverige när över ett ton kokain påträffades i en container i Göteborgs hamn. Narkotikan var tänkt för den polska marknaden.

TÅGARP. Stort hemlighetsmakeri råder när polisen gjort ett av de största narkotikabeslagen i Sverige. I flera månader har myndigheten hållit tyst om insatsen i skånska Tågarp där en polishund reagerade på en spis vid en husrannsakan.

Poliserna drog fram spisen och upptäckte en öppning i golvet som ledde ned till krypgrunden under huset. Där hittade de kokain med den totala vikten 120 kilo, skriver Helsingborgs Dagblad.

"När vi har mer information kommer vi gå ut med den"

Hittills har polisen inte velat gå ut med några uppgifter om det stora beslaget, som på gatan skulle kosta tiotals, kanske hundra, miljoner kronor. Normalt sett är det tullen som upptäcker så här stora narkotikamängder.

– Det vi kan berätta är att det finns misstänkta personer som är frihetsberövade i ärendet. När vi har mer information kommer vi gå ut med den, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne, till Helsingborgs Dagblad.

Internationellt efterlyst

Enligt tidningen misstänks sju personer för brotten grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Fyra personer sitter häktade efter beslut i Malmö tingsrätt och en 43-årig kvinna bosatt i Köpenhamn är häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst.

De häktade är en 47-årig man från Åstorp, en 54-årig man från Göteborg, en 24-årig man från Karlshamn och kvinnan som äger huset där kokainet hittades.

Förundersökningsledaren, åklagare Camilla Ström, hoppas ha utredningen klar innan vintern.

– Förhoppningsvis kommer den bli klar under hösten. Men som det ser ut nu går det inte att berätta mer, säger hon till Helsingborgs Dagblad.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.