Mannen säger att han glömde badbyxorna i bastun.
1 av 3
Mannen säger att han glömde badbyxorna i bastun. - Foto: TT
35-åringen har berättat att han drack alkohol i bastun.
2 av 3
35-åringen har berättat att han drack alkohol i bastun. - Foto: JAN ERIK HENRIKSSON/TT
Därför uppfattade han enligt egen utsago inte att han var naken när han hoppade i bassängen.
3 av 3
Därför uppfattade han enligt egen utsago inte att han var naken när han hoppade i bassängen. - Foto: TT

Nakenbadare frias från sexofredande – "Glömde badbyxorna i bastun"

Tingsrätten dömde 35-åringen för att ha sexofredat kvinnor och barn genom att naken hoppa ner i en bassäng. Nu friar hovrätten mannen eftersom han menar att han glömde badbyxorna i bastun.


Missbruksproblem

Hovrätten konstaterar att 35-åringen återfallit i brott samt att han har missbruksproblem. Det senare har enligt rätten varit en starkt bidragande orsak till att han begått brotten.

Därför anser hovrätten att skyddstillsyn med en särskild behandlingsplan är rätt metod för att förebygga att mannen inte begår nya brott. 

NORRTÄLJE. Tre kvinnor och en flicka tränade simning i en simhall i Norrtälje när vattenytan sprängdes av en naken 35-årig man.

Enligt kvinnorna hade mannen först suttit och pratat med dem ett tag innan han tog av sig handduken. Sedan ska han ha tittat på kvinnorna i några sekunder och hoppat ner i poolen naken. 

Dömdes till fängelse

Kvinnorna uppfattade situationen som obehaglig och 35-åringen anmäldes för sexuellt ofredande. Mannen hävdade dock att han druckit alkohol i bastun och därför glömt att sätta på sig badbyxorna. Men tingsrätten gick på kvinnornas linje och fann det styrkt att 35-åringen uppsåtligen blottat sig för dem på ett sätt som var "ägnat att väcka obehag".

Han dömdes till två månaders fängelse för sexuellt ofredande och en rad andra brott.

Hovrätten ändrar domen

Mannen överklagade dock domen – och nu får han rätt i hovrätten. Rätten anser inte att det är bevisat att mannen haft uppsåt att kränka kvinnornas och flickans sexuella integritet. Det är enligt rätten möjligt att han kan ha glömt badbyxorna i bastun och av misstag hoppat ner i bassängen naken. 

Därmed frias 35-åringen från sexuellt ofredande. Han döms däremot för de andra brotten och straffet blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. 

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.