Den misstänkte mannen fångades på bild av övervakningskamerorna.
1 av 2
Den misstänkte mannen fångades på bild av övervakningskamerorna. - Foto: Faksimil Efterlyst
I kvällens Efterlyst i TV 3 tas fallet upp av programledarna Robert Aschberg och Jenny Gourman Strid. Expert i studion är advokaten Thomas Bodström.
2 av 2
I kvällens Efterlyst i TV 3 tas fallet upp av programledarna Robert Aschberg och Jenny Gourman Strid. Expert i studion är advokaten Thomas Bodström. - Foto: Foto:TV3/Carl Thorborg

Emily utsattes för våldtäktsförsök – polisen misstänker hemlös gärningsman

Emily var på väg hem från stallet sent på kvällen när en okänd gärningsman plötsligt överföll henne bakifrån. Hon skrek och försökte slå sig fri men han var för stark. I kvällens Efterlyst i TV3 söker polisen efter vittnen som kan ha sett eller hört något. Enligt polisen tyder mycket på att mannen är hemlös.


Söker vittnet

Polisen söker nu tips från människor som kan ha sett eller hört något. Man söker även efter den kvinna som hjälpte Emily på tunnelbanan.

– Sen behöver vi återigen få tag i den här damen som hjälpte Emely på tåget. Jag kan beskriva henne som i 50-års åldern, långt mörkt hår, glasögon, klev av vid Danderyds sjukhus, säger polisen Niklas Yilpää till Efterlyst.

På söndagen ska hon ha varit klädd i en lång gråsvart kappa och en rosalila scarf.

Vet du något? I kvällens Efterlyst i TV3 tar polisen emot tips på telefonnummer 08 702 00 90.

STOCKHOLM. Strax innan midnatt söndagen den 6 april var Emily på väg hem efter en lång dag i stallet när hon blev utsatt för ett våldtäktsförsök.

Emily ska ha somnat på tunnelbanan men blivit väckt av en kvinna som berättat att en man kommit fram och tittat obehagligt på henne medan hon sov.

Kvinnan satte sig bredvid Emily och gjorde henne sällskap till näst sista hållplatsen.

Emily hade då lagt märke till mannen och ringde en vän för att ha sällskap samtidigt som hon klev av vid Bergshamra tunnelbanestation och började promenera den en kilometerlånga sträckan hem. Det var ödsligt och klockan närmade sig midnatt. 

"Han lyckas få av mig byxorna och trosorna"

När hon nästan var hemma hann hon knappt reagera innan gärningsmannen var över henne. 

Det mesta handlade om att försöka bli fri från hans händer i ansiktet så att jag skulle kunna skrika och få luft. Och när jag skrek så slog han mig i ansiktet. Och han sa till mig på ett främmande språk förmodligen att jag skulle vara tyst, han försökte liksom lugna mig, säger Emily i TV3:s Efterlyst

Samtidigt som överfallet pågick hade vännen som Emily talat med i telefon lyckats kontakta hennes bror som var på väg.

Emily försökte skrika och slå sig loss men gärningsmannen var starkare. 

 Han lyckades få av mig byxorna och trosorna och fick av sig sina kalsonger och byxor. Han lägger sig liksom mot mig för att han vill ju fullborda våldtäkten. Men eftersom att det här sker ganska nära ett bostadshus och jag för ganska mycket väsen så är han inte fokuserad.

Precis då hörde hon någon som skrek och såg hennes bror komma springande. Gärningsmannen fick panik och sprang därifrån.

Fångats på övervakningsbilder

Polisen misstänker att mannen som överföll Emily är hemlös

– Den här mannen har beskrivits som att leva lite bland tunnelbanesystemen och går runt och tigger pengar och han lånar offentliga toaletter och vi misstänker att han inte har någon fast bostad. Så våra spaningar inriktas nu på den kategorin och vi har lagt ut bilder på honom i alla distrikten, säger polisen Niklas Yilpää till Efterlyst.

Den misstänkte gärningsmannen har fångats på bild av övervakningskamerorna i tunnelbanan och polisen eftersöker nu tips från allmänheten i hopp om att kunna få fast honom.

Emily mår fruktansvärt dåligt av det som hänt.

– Den här gången lyckades han inte gå hela vägen. Och jag vill inte att han ska lyckas igen, han ska inte få förstöra andra tjejers liv. Det ska vara ett slut på det här nu. 

TV3:s Efterlyst sänds klockan 21.00 på onsdagen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.