Paret har bestulit flera äldre personer.
1 av 3
Paret har bestulit flera äldre personer. - Foto: Faksimil Aftonbladet och Polisen
Håll utkik efter dem och ring polisen om du ser dem.
2 av 3
Håll utkik efter dem och ring polisen om du ser dem. - Foto: Faksimil Aftonbladet och Polisen
Polisen Johan Lilja.
3 av 3
Polisen Johan Lilja. - Foto: Faksimil Aftonbladet

Här är tjuvparet du ska se upp för

Paret på bilden är misstänkta för flera rån mot äldre. Om du ser dem, ring polisen direkt.


Aftonbladet tillsammans med polisen går ut med en varning för paret som ses på bilderna. De misstänks ha utfört flera rån mot äldre personer i olika affärer. Polisen uppmanar människor att hålla utkik efter dem i köpcentrum i hela Sverige.

– Vi befarar att de reser runt och stjäl av äldre så det är viktigt att de stoppas, säger polisen Johan Lilja till Aftonbladet.


Polisen Johan Lilja. Bildkälla: Faksimil Aftonbladet

Parets taktik är att följa efter äldre personer i affärer, och när offret betalar så ser de koden. När de har kommit ut från butiken stjäl tjuvarna kortet och tar ut så mycket pengar från kontot som det bara går.

Polisen tycker att det är extra obehagligt att de ger sig på äldre, eftersom de ofta har svårare att försvara sig själva och ofta upplever större obehag.


Bildkälla: Faksimil Aftonbladet och Polisen.

Kvinnan beskrivs som lätt att känna igen, speciellt eftersom hon har dåliga tänder. Håll utkik efter dem när du är och handlar, och om du ser dem ring då genast polisen, det säger Lilja till Aftonbladet:

– Vi vill varna folk och berätta att man ska hålla utkik efter det här paret.

/
par
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.