Gravid kvinna brottades ner av aggressiv polis – allt fångades på film

Kvinnan hävdar att det berodde på rasism.


En video som visar hur en gravid kvinna blir nerbrottad av polis har väckt starka reaktioner i USA. Nu spekuleras det i om rasistiska motiv kan ha legat bakom, skriver CNN.

Det började med att två kvinnor började tjafsa med varandra utanför en skola i staden Barslow i Kalifornien. När polisen kom till platsen gick de direkt på den afroamerikanska kvinnan Cooks. De krävde att hon skulle identifiera sig, och när hon vägrade brottade poliserna ner henne på marken. När det skedde var Cooks gravid i åttonde månaden, och ingripandet utgjorde därför en fara för henne och barnet.

Ej stöd i lagen

Polisen har inget stöd i lagen att kräva identifikation, och därför ströks alla anklagelser mot kvinnan senare i domstol. Trots det menar polisen att allt gick korrekt till.

Eftersom polisen var vit och kvinnan mörkhyad spekuleras det nu i om ingripandet hade rasistiska motiv. Hur som helst är Cooks väldigt påverkad av det som hände, även om hon fysiskt är oskadd.

– Polisen behandlade mig som ett djur, som om jag inte var mänsklig, säger Cooks i en intervju med CNN.

Efter det som hände är hon rädd, och vill helst flytta från Barlow så fort det går.

Hela händelsen fångades av polisen kroppskamera. Se filmen här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.