Mannen och kvinnan i en Coop-butik i Hattfjelldal.
1 av 4
Mannen och kvinnan i en Coop-butik i Hattfjelldal. - Foto: Övervakningsbilder / norska polisen
Här är huset som kvinnan blev överfallen i när hon kom hem från jobbet den 12 augusti 2014. Rånarna väntade på henne.
2 av 4
Här är huset som kvinnan blev överfallen i när hon kom hem från jobbet den 12 augusti 2014. Rånarna väntade på henne. - Foto: Norska polisen
De här hjulspåren är de sista spåren efter rånarna. Spåren hittade polisen i Hattfjelldal och pekar i riktning mot den svenska gränsen.
3 av 4
De här hjulspåren är de sista spåren efter rånarna. Spåren hittade polisen i Hattfjelldal och pekar i riktning mot den svenska gränsen. - Foto: Norska polisen
Det här skoavtrycket hittades också i Hattfjelldal. Samma skoavtryck hittades inne i kvinnans bostad.
4 av 4
Det här skoavtrycket hittades också i Hattfjelldal. Samma skoavtryck hittades inne i kvinnans bostad. - Foto: Norska polisen

Rånare överföll banktjänsteman i hemmet – ville ha koden till valvet

När kvinnan kom hem från jobbet väntade rånarna på henne. Hon blev bunden till händer och fötter och tvingad att berätta vad koden till bankvalvet var. Ett och ett halvt år senare jagar fortfarande polisen rånarna.


Det var den 12 augusti 2014 som en kvinnlig banktjänsteman kom hem från jobbet.

När kvinnan, som är i 40-årsåldern och jobbar på en bank på orten Korgen i kommunen Hemnes i Norge, gick in i sitt sovrum för att byta kläder fick hon en chock. Där blev hon nämligen attackerad av två mörkklädda personer, maskerade och beväpnade med en pistol.

– De sa att de inte ville skada henne, men att de ville ha koden till valvet i banken, säger den polisen Stig Haugen till Åsted Norge på norska TV 2.

Bildkälla: Norska polisen

Kvinnan hörde bara en av personerna prata. Han pratade norska. När kvinnan sa att hon inte visste vad koden till valvet var blev hon bunden till händer och fötter och förd ner i husets källare. Hon blev tillslut trodd av rånarna och de lämnar huset – men tar med sig kvinnans bankkort.

Vid 16-tiden hittade kvinnans syster henne i källaren och de ringde till polisen.

– Polisen började genast att söka efter rånarna, men de hade redan en timmes försprång. Ingen av grannarna såg någonting eftersom de flesta var på semester. Vi tror att rånarna hade god kunskap om området, säger Stig Haugen.

Polisen upptäckte att rånarna försökt göra ett kontantuttag med kvinnans bankkort i en Coop-butik i Hattfjelldal. Där fångades rånarna på en övervakningsfilm medan de stod i kön till kassan. Filmen visar att det handlar om en man och en kvinna. De lyckades dock inte ta ut några pengar eftersom kvinnans kort var spärrat.

Bildkälla: Övervakningsbilder / norska polisen

De sista spåren efter rånarna hittade polisen i Hattfjelldal. Det var hjulspår som pekade i riktning mot den svenska gränsen, skriver Åsted Norge.

Bildkälla: Norska polisen

Nu söker den norska polisen rånarna.

Har du uppgifter om fallet? Kontakta Åsted Norge på astednorge@tv2.no.

Ran
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!