15-åriga flickan, som försvann från Svängsta norr om Karlshamn under onsdagskvällen, har hittats välbehållen
15-åriga flickan, som försvann från Svängsta norr om Karlshamn under onsdagskvällen, har hittats välbehållen - Foto: TT BILD

Polisen misstänker att försvunna 15-åringen har rymt hemifrån

UPPDATERAD. Den 15-åriga flickan är fortfarande försvunnen. Men enligt polisen ska hon inte vara utsatt för något brott.


Polisen letar fortfarande efter en försvunnen 15-årig flicka. Hon sågs senast på onsdagskvällen i Svängsta norr om Karlshamn. Nu misstänker polisen att hon har rymt hemifrån.

– Vi misstänker inte att hon har blivit utsatt för något brott. Intrycket av de uppgifter vi har är att hon avsiktligt har förberett att sticka, säger Rickard Lindberg, kommissarie vid polisen i Karlshamn, till Nyheter24.

Även Missing People är inkopplade i flickans försvinnande och har gått ut med en efterlysning.

Polisen jobbar just nu med att följa upp på de tipsuppgifter som kommit in.

– Vi följer upp tips och kontaktnät hela tiden, för att se om vi kan få reda på var hon befinner sig någonstans, och försöka få kontakt med henne så klart, säger Rickard Lindberg.

Vad har ni fått in för tips?

– Vi får in rätt mycket tips. Det handlar om iakttagelser på tjejer som har stämt in på det här signalementet. En iakttagelse var från Nybro i går kväll till exempel.

Bildkälla: Google maps

Polisen har även kontakt med flickans familj. Men vad orsaken till att hon har rymt hemifrån kan vara vill han inte kommentera.

– Jag går inte in på vad familjen har för tankar och funderingar kring varför hon har stuckit, säger Rickard Lindberg som är hoppfull om att hitta henne snart.

– Jag ser positivt på utsikterna att hitta henne innan jag går hem här i dag, säger han.

UPPDATERING: På torsdagseftermiddagen hittades flickan igen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.