I början av februari hittades tvåbarnsmamman mördad. Kroppen var gömd och man misstänkte att den hade legat en längre tid på platsen.
1 av 3
I början av februari hittades tvåbarnsmamman mördad. Kroppen var gömd och man misstänkte att den hade legat en längre tid på platsen. - Foto: SVT
En person är misstänkt för mordet på Madelene och en annan för grovt skyddande av brottsling.
2 av 3
En person är misstänkt för mordet på Madelene och en annan för grovt skyddande av brottsling. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX
Kvinnan försvann för tre månader sedan och hennes kropp hittades 8 februari gömd i en skog i Upplands Väsby.
3 av 3
Kvinnan försvann för tre månader sedan och hennes kropp hittades 8 februari gömd i en skog i Upplands Väsby. - Foto: SCANPIX

Madelene, 29, hittades ingjuten i betongblock – misstänkt 33-åring häktad

I dag hölls häktningsförhandlingarna mot det par som misstänks för det brutala mordet.


Småbarnsmamman Madelene, 29, hittades mördad inuti ett betongblock. Hon försvann i Upplands Väsby för tre månader sedan. I början av februari hittades hon mördad.

Betongblocket låg på marken i ett skogsparti. Men det var alltså först i februari som polisen fick tips om att det var i blocket som Madelenes kropp låg gömd.

I måndags anhölls en 33-årig man misstänkt för mord. Även en 30-årig kvinna har gripits, misstänkt för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden. De båda ska bland annat ha haft hand om en buss som under flera veckor stått parkerad där Madelene hittades.

Enligt Expressen menar åklagaren att det finns risk att 33-åringen flyr eller förstör bevis om han befinner sig på fri fot. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och har dömts för flera våldsbrott. Bland annat dömdes han i sin ungdom för att ha planerat mörda föräldrarna i sitt familjehem, skriver Expressen.

Mannen nekar till anklagelserna med häktades alltså, då tingsrätten anser att 33-åringen är på sannolika skäl misstänks för mord skriver Expressen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) säger under EU:s toppmöte i Bryssel att Sverige ingår i diskussioner om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina.

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.