Nerijus.
1 av 4
Bilevicius förväntas överklaga under dagen. Han hävdar nu att han träffat Lisa Holm. Men efter hennes död. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nerijus Bilevicius nya försvarsadvokat.
2 av 4
Advokat Björn Hurtig. - Foto: TT BILD
Nerijus Bilevicius dömdes till fängelse i tingsrätten men har hela tiden nekat till brottet.
3 av 4
Nerijus Bilevicius dömdes till fängelse i tingsrätten men har hela tiden nekat till brottet. - Foto: Polisen
Lisa Holm blev 17 år gammal. Det var i somras som hon hittades mördad.
4 av 4
Lisa Holm blev 17 år gammal. Det var i somras som hon hittades mördad. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Nerijus Bilevicius erkänner: "Jag var i kontakt med Lisa Holm"

Nerijus Bilevicius ändrar sin historia. Han har varit i kontakt med Lisa Holm – dock efter hennes död.


Nerijus Bilevicius dömdes till livstids fängelse för mordetLisa Holm. P4 Skaraborg rapporterar att Bilevicius lämnar in en överklagan under fredagen. Med en helt annan historia än tidigare.

35-åringen har tidigare sagt att han aldrig någonsin träffat Lisa Holm. Trots att DNA från honom hittades på hennes kläder och på mordplatsen. Den nya teorin bygger på hur hans DNA har hamnat på platsen.

Han ska alltså haft kontakt med Lisa Holm. Efter hennes död.

– Det finns en hypotes i målet att DNA:t kommit dit när man hängt flickan men vad är det som säger att DNA:t inte kommit dit när man plockat ner en flicka, forslat undan en flicka. DNA kan avsättas genom att man försöker skydda någon annan som begått ett brott, säger nye advokaten Björn Hurtig till P4 Skaraborg.

Bilevicius tidigare advokat Inger Rönnbäck antydde att polisen planterat bevis. Någonting som Bilevicius nye advokat Björn Hurtig tar avstånd ifrån.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.