1 av 3
- Foto: tt bild
2 av 3
- Foto: tt bild
3 av 3

Höll fast och våldtog kvinna på färja – nu behöver polisen din hjälp att hitta honom

Polisen behöver hjälp med att hitta Hussein al-Khafaji, som våldtog en kvinna på en färja 2011.


Han stängde in en kvinna i en hytt på en kryssningsfärja och våldtog henne. Utanför stod hans vänner och skrattade. Nu är Hussein al-Khafaji på flykt från det fängelsestraff han är dömd till. Och nu vill polisen ha all tänkbar hjälp att hitta al-Khafaji, som är internationellt efterlyst.

– Han är internationellt efterlyst för en våldtäkt som begicks på kryssningsfartyget Cinderella 2011. Han höll en kvinna inlåst i en hytt och förgrep sig på henne grovt, säger en inspektör på polisgruppen Fast, som jobbar med att leta upp efterlysta personer.

Bild:TT

Polisen vill inte gå ut med information om hur de jobbar för att leta efter al-Khafaji, eller var de misstänker var han kan befinna sig, eftersom det kan sabotera polisarbetet. Men Fast söker nu efter alla tänkbara upplysningar.

– Vi söker alla personer som haft någon form av kontakt med den här mannen. Alla former av upplysningar mottas tacksamt, fortsätter inspektören, som av säkerhetsskäl vill vara anonym.

Har du sett al-Khafaji? Har du pratat med honom? Har du minsta lilla information som kan hjälpa polisen att hitta denne dömde våldtäktsman?

Ring polisens Fast-grupp på nummer 010 563 55 40.

/
/
/
/
Man
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.