I maj dömdes Catrin Hedlund för flera fall av bedrägeri. Hon erkände brotten och dömdes till skyddstillsyn.
I maj dömdes Catrin Hedlund för flera fall av bedrägeri. Hon erkände brotten och dömdes till skyddstillsyn. - Foto: Facebook / catrinhedlund.com

Toppbloggaren lägger ner – berättar varför hon lurade folk på pengar

Hon skriver att hon inte är stolt över att ha lurat folk på pengar, men att hon står för vad hon gjort. I dag lägger Catrin Hedlund ner bloggen.


I maj dömdes toppbloggaren Catrin Hedlund för 17 fall av bedrägeri efter att ha lurat ett 20-tal personer på över 200 000 kronor genom att påstå sig sälja konsert- och festivalbiljetter. Hon erkände brotten och dömdes till skyddstillsyn.

Trots det verkar Catrin Hedlund ha fortsatt lura folk på pengar. I mitten av september anhölls hon i sitt hem misstänkt för nya bedrägerier. Och i förra veckan kunde Nyheter24 berätta att utredningen mot henne har vuxit – från nio till 14 nya fall av misstänkta bedrägerier.

I dag skriver Catrin Hedlund att allt som hänt henne har varit väldigt påfrestande. Hon väljer nu därför att sluta blogga.

"Bloggen har blivit mer en börda än vad det ger något positivt tillbaka. Så ska det ju inte vara. Så detta blir mitt sista inlägg på ett bra tag", skriver hon i bloggen.

Catrin HedlundCatrin Hedlund. Bildkälla: Facebook

I blogginlägget berättar Catrin Hedlund även om varför hon valde att börja lura människor på pengar genom att påstå sig sälja biljetter. Hon skriver att hon började lura folk på summor kring 500 kronor, men att det sedan ökade fort.

"Jag visste att om jag köpte till exempel ett par skor för 1000 kronor så sved det inte i plånboken för jag kunde lätt 'hustla' någon inom ett par timmar och sen ha minst lika mycket i plånboken igen. Så började allt."

Catrin Hedlund skriver samtidigt att hon inte är stolt över att ha lurat folk pengar, men att hon står för vad hon gjort.

"Till er som blivit utsatta: jag skäms massor även om fasaden varit stark länge nog utåt", skriver hon.

När det kommer till de nya misstänkta bedrägeribrotten skriver bloggaren att hon är oskyldig.

"Att jag nu är misstänkt igen för nya bedrägerier är absurt och jag kommer neka livet ut. Det är jävligt lätt att skylla på någon som redan ligger ner, för att sedan starta en cirkus igen", skriver hon.

Eftersom Catrin Hedlund redan är dömd till skyddstillsyn riskerar hon nu att få fängelse vid en fällande dom. Åklagaren väntas väcka åtal mot henne i november.

Läs också om hur Catrin Hedlund misstänks ha lurat sin pojkvän – på 60 000 kronor.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Läser du bloggar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.