16-åringen vägrar lämna bussen – då bryter polisen av hans arm

Tonåringen lyssnade inte på polisens order innan olyckan.


Att man gör bäst i att lyssna på polisen vet de flesta. Även om man kanske just i tillfället inte förstår vad det handlar om så kanske man bara får lyda order.

Ett polisingripande i området Rotterdam i New York gick väldigt snett. En 16-årig pojke vägrade lämna en buss trots att polisen sagt åt honom att göra det.

När pojken inte rörde på sig försökte poliserna få ut pojken med våld. På bilder från övervakningskameran kan man se hur en av poliserna vrider om pojkens arm väldigt våldsamt. Så våldsamt att pojkens arm går av.

Nu stämmer pojkens familj polisen på en miljon dollar, nästan nio miljoner svenska kronor, för att de brutit armen på 16-åringen.

Polisen hävdar att det inte var meningen att bryta pojkens arm och hade han bara lyssnat på polisen så hade detta aldrig hänt.

Läs mer:

Polisen i New York brukar vara upptagna... med att lira Pokémon. Se videon som fick polischefen att starta en utredning.

När polisen inte spelar spel så slåss de mot Spindelmannen. Typ.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.