Polisen misstänker att den misstänkte seriebedragaren förra året ett bankomatkort från en 86-årig man.
1 av 4
Polisen misstänker att den misstänkte seriebedragaren förra året ett bankomatkort från en 86-årig man. - Foto: Polisen
Koden till kortet ska den misstänkte gärningsmannen ha fått tag i genom att smygtitta när den äldre mannen handlade i en matbutik.
2 av 4
Koden till kortet ska den misstänkte gärningsmannen ha fått tag i genom att smygtitta när den äldre mannen handlade i en matbutik. - Foto: Polisen
Efter det ska han ha följt efter 86-åringen och snott kortet från hans ficka – och sedan tagit ut cirka 6 000 kronor från en bankomat.
3 av 4
Efter det ska han ha följt efter 86-åringen och snott kortet från hans ficka – och sedan tagit ut cirka 6 000 kronor från en bankomat. - Foto: Polisen
Vet du vem mannen är? Kontakta polisen på 114 14 och be om att få bli kopplad till Jan Olsson på Nationell bedrägericentrum.
4 av 4
Vet du vem mannen är? Kontakta polisen på 114 14 och be om att få bli kopplad till Jan Olsson på Nationell bedrägericentrum. - Foto: Polisen

Här länsar bedragaren 86-åringens konto – nu vädjar polisen om hjälp

Den okände mannen misstänks även för fler liknande fall – i flera regioner. Nu behöver polisen hjälp att hitta honom.


Det var i höstas som en okänd man fångades på en övervakningsfilm vid en bankomat på Tegnergatan 18 i centrala Stockholm.

Polisen misstänker att mannen en stund tidigare stulit ett bankomatkort från en 86-årig man. Koden till kortet ska den misstänkte gärningsmannen ha fått tag i genom att smygtitta när den äldre mannen handlade i en matbutik.

– Gärningsmannen följer efter honom och ser när han gör sin betalning. Då snappar han upp vilken pinkod han använder vid kassan när han stoppar in sitt kort i läsaren, säger Jan Olsson, förundersökningsledare på polisens nationella bedrägericentrum, till Nyheter24.

Den misstänkte mannen. Bildkälla: Polisen

Efter det ska den misstänkte bedragaren ha följt efter 86-åringen och snott kortet från hans ficka – utan att den äldre mannen märkte någonting.

– Nej, de är oerhört skickliga. Han märkte inte det. Sen går han direkt till en bankomat och tömmer det på så mycket pengar han kan, säger Jan Olsson.

Bildkälla: Polisen

Den här gången ska den misstänkte bedragaren ha kommit över cirka 6 000 kronor.

Men enligt Jan Olsson är mannen misstänkt för fler liknande fall. Bland annat har kollegor från två andra polisregioner kontaktat honom och sagt att de tror sig veta att de också har ärenden på samma gärningsman.

– Det är en seriebedragare som härjat runt från Dalarna och söderut kan man säga. Men vi har inte fått konfirmerad identitet ännu, säger Jan Olsson.

Därför vill polisen nu ha hjälp med att hitta den misstänkte bedragaren, som är misstänkt för både grova stölder och bedrägerier.

– Jag förutsätter att vi kommer att kunna få ett tips som kommer att ge oss en identitet på mannen. Det verkar i alla fall inte otroligt.

Bildkälla: Polisen

Vet du vem mannen är? Kontakta polisen på 114 14 och be om att få bli kopplad till Jan Olsson på Nationell bedrägericentrum.

Läs också om vad som hände sen med Linda, 28, som var "Sveriges snyggaste brottsling".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått något stulet någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

En 30-årig kvinna döms till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel på sin dotter i Ångermanland. Kvinnan gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador.

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

Den kontroversielle tyske politikern Björn Höcke, regional ledare för ultranationalistiska AFD, ställs inför rätta för att ha använt sig av slagord från nazitiden.

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.