Michael håller upp plånboken – då skjuter polisen honom i skrevet

”Polismannen skjuter honom, han bara skjuter utan någon som helst anledning”


Polisen i Opelika i östra Alabama stoppar en bil på Interstate 85. I bilen sitter Michael Davidsson.

Polisen ropar till Michael att komma ut med händerna över huvudet, vilket han också gör.

I handen håller föraren sin plånbok.

Plötsligt skjuter en polis mot Michael. Skottet träffar i skrevet och han faller till marken. Då skjuter polismannen ytterligare ett skott.

Händelsen utspelade sig i 6 mars 2014 men det är först nu som bilderna släppts. Polismannen som skjuter heter Phillip Hancock och har fram tills nu varit under utredning för de här skotten.

Michael och hans familj hävdade att det var tjänstefel av Hancock att skjuta och krävde ersättning. Flera åklagare har tittat på fallet men alla kommer fram till samma sak.

Ja, det var fel av Hancock att skjuta men att det skedde var ett misstag. En olycka. Alltså blir det ingen ersättning för Michael. Åklagaren menar att våldet som polismannen använde var ”motiverat”.

Det är Michael och hans familj som velat att den här filmen skulle släppas. Detta för att visa att han faktiskt inte gjorde något fel den där kvällen i mars 2014.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.