- Foto: Liveleak/Liveleak

Här använder poliserna elpistol – mot en liten hund

En utredning mot poliserna har nu startats.


Polisen i Roseville, Michigan i USA kritiseras efter att en video där två kostaplar använder sina elpistoler mot en hund har släppts.

En kvinna filmade händelsen, och du kan se bilderna i spelaren ovan. I klippet kan man höra kvinnan skrika åt poliserna att sluta. Enligt ABC7 säger hon att hon inte var emot användandet av våld för att få kontroll på hunden, men att hon blev upprörd över att polisen fortsatte använda elpistolerna även efter att de fångat hunden.

Enligt Rosevilles polischef ska en utredning angående händelsen nu startas. Videon, som släpptes i söndags, kom snabbt upp i över 25 000 visningar, och fortsätter delas flitigt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.