En man i 40-50-årsåldern attackerade en 12-årig pojke med rasistiska glåpord. Sedan gjorde han en nazisthälsning.
1 av 4
En man i 40-50-årsåldern attackerade en 12-årig pojke med rasistiska glåpord. Sedan gjorde han en nazisthälsning. - Foto: Polisen/TT (montage)
Polisen vill nu ha hjälp att identifiera mannen.
2 av 4
Polisen vill nu ha hjälp att identifiera mannen. - Foto: Polisen
Och få mer information.
3 av 4
Och få mer information. - Foto: Polisen
Vet du mer – kontakta polisen på 11414.
4 av 4
Vet du mer – kontakta polisen på 11414. - Foto: Polisen

Man gjorde nazisthälsning i tunnelbanan – attackerade ung pojke

En 12-årig pojke blev attackerad i tunnelbanan. Nu behöver polisen hjälp att hitta mannen.


Förra året den 18 november var en 12-årig pojke på väg hem från skolan med två kompisar. Då klev en man i 40-50-årsåldern ombord tunnelbanevagnen och slog sig ner bredvid pojken. Efter det följde minuter av rasistiska påhopp.

När han sedan lämnade vagnen gjorde han en "nazisthälsning", också känd som "hitlerhälsning", längs perrongen. Nu misstänks han för hets mot folkgrupp och polisen är på jakt efter mannen.

Polisen

– Min son blir jätterädd och sitter helt still. Det går en liten stund och sen vänder sig mannen mot honom igen och säger ”håll käften jävla neger”. Vid det laget är min son så rädd att han börjar gråta, men han är rädd för att mannen ska slå honom om han lämnar platsen, säger 12-åringens pappa till Brottscentralen.

Rädslan ska fortfarande finnas kvar hos pojken. När mannen lämnade vagnen kom flera personer fram för att trösta, men ingen ingrep under själva händelsen. Det har upprört familjen enormt och att sonen tolkade det som att alla höll med mannen.

Polisen

Polisen söker nu vittnen efter händelsen som skedde i november förra året ombord på tåget mellan Rådhuset och Stadshagen.

– Mannen är i 40–50-årsåldern, cirka 170-175 centimeter lång och väldigt solbränd. Vid tillfället bar mannen på en väska och hade väldigt mörka kläder, säger polisen Shari Tingman till Brottscentralen.

Vet du mer om händelsen? Hör då av dig till polisen på 114 14.

Läs också om en annan rasistisk attack som skedde i Stockholms lokaltrafik.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.