Polisen jagar efter en man i Stockholm som saknar fast adress.
1 av 3
Polisen jagar efter en man i Stockholm som saknar fast adress. - Foto: TT/Google Maps
I Barkarby-området ska han ha våldtagit två kvinnor efter att ha lurat in dem i en svarttaxi.
2 av 3
I Barkarby-området ska han ha våldtagit två kvinnor efter att ha lurat in dem i en svarttaxi. - Foto: Google Maps
Polisen jagar nu mannen som häktats i sin utevaro. Han misstänks för minst tre fall av våldtäkt.
3 av 3
Polisen jagar nu mannen som häktats i sin utevaro. Han misstänks för minst tre fall av våldtäkt. - Foto: TT

Polisen jagar ung man i Stockholm – tre överfall mot kvinnor

Polisen jagar den man som i februari misstänks ha lurat in två kvinnor i en svarttaxi – för att sedan köra dem till en annan plats och våldta dem.


Polisen jagar just nu den man som mot slutet av februari överföll två kvinnor i Barkarby. Tidigt på morgonen 25 februari ska två kvinnor, på väg hem från krogen, hoppat in i en svarttaxi. Istället för att köra dem till rätt adress åkte mannen ut till Barkarby, där han ska ha våldtagit dem. Polisen misstänker grov våldtäkt.

– Bilen har kört dem någon helt annanstans, till ett helt annat ställe än vad de önskat, sa polisens presstalesperson Carina Skagerlind efter överfallet till Expressen.

Nu, nästan två månader efter våldtäkten, kan polisen ha ringat in en misstänkt. Det rör sig om en ung man som gömmer sig bakom minst två identiteter.

Enligt Expressen har mannen även en internationell arresteringsorder, utfärdad i hemlandet Rumänien, det är dock oklart vad det rör för brott. Mannen ska ha häktats i sin utevaro 7 april, och är misstänkt för minst tre fall av våldtäkt i Stockholmsområdet.

Nu söker polisen efter mannen som fortfarande är på fri fot och saknar fast bostadsadress. Han antas hålla sig gömd kring Stockholm, skriver Expressen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.