Här förhör de 5-åringen som ska ha mördat 4-årige Kevin i Arvika

I kvällens ”Dokument Inifrån: Fallet Kevin” visas videoinspelningar från förhören med bröderna, 5 och 7 år gamla. Klippen har aldrig tidigare visats.


Sedan Dagens Nyheters och SVT:s granskning av det 19 år gamla Kevinfallet har förundersökningen öppnats upp på nytt. Detta meddelades på måndagseftermiddagen

Här kan du läsa en sammanfattning om vad hela fallet handlar om.

16 augusti 1998 hade 4-årige Kevin Hjalmarsson från Arvika cyklat iväg för att leka med sina vänner. Men han kom aldrig tillbaka.

Istället hittades den 4-årige pojken död av sin morfar, liggandes på en lastpall vid Kyrkvikens strandkant i Glafsfjorden. Det visade sig att Kevin inte hade drunknat, utan misshandlats till döds.

Knappt en vecka efter Kevin hittats död fick polisen ett samtal från en pappa. Han berättade att hans söner, fem och sju år gamla, hade viktig information.

De två bröderna erkände i slutet av oktober att de hade mördat Kevin.

Det är detta erkännande som nu granskas, eftersom det har gjorts minst 31 förhör med bröderna, vilket är ovanligt många i förhållande mot vad man brukar göra med barn.

I kvällens program ”Dokument Inifrån: Fallet Kevin” visas videoinspelningar från förhören med bröderna, 5 och 7 år gamla. De här klippen har aldrig tidigare visats.

Programmet ”Dokument Inifrån: Fallet Kevin” sänds i SVT1 klockan 20, ikväll. Det kan även ses på SVT Play.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.