- Foto: Reza

Här attackerar en man förarhytten sekunder efter terrordådet

​Nu har det gått två månader sedan terrordådet i Stockholm. Här är filmen som hittills varit okänd för de flesta.


Det var fredagen den 7 april som en lastbil vansinneskörde längst med promenaddelen av Drottninggatan mitt i centrala Stockholm.

Attacken var ett terrordåd som slutade i förödelse – och att fem människor miste sina liv. Den 39-årige uzbekiske medborgaren Rakhmat Akilov har erkänt att han genomfört attacken.

Många filmer från händelsen har sedan dess spridits på nätet. Nu har ytterligare en film kommit fram, något SVT var först med att rapportera.

Det är 16-årige Reza som befann sig på platsen strax innan lastbilen kraschade in i Åhléns varuhus. Då tog han upp sin mobiltelefon och började filma vad han såg.

– Jag undrade vad som hände. Alla sprang och skrek. Sedan såg jag lastbilen som körde på människor, säger han till Nyheter24.

I en sekvens kan man stunden efter att lastbilen kraschat in i varuhuset se hur en man går till attack mot lastbilshytten med något slags järnrör.

Bildkälla: Reza

Den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov syns dock inte på bilderna. Det är möjligt att han tagit sig ur lastbilen genom förarhyttens andra dörr.

Idag – två månader senare – minns Reza den där ödesdigra fredagen med sorg.

– Det var en jättekonstig dag. Jag blir ledsen och lite rädd när jag tänker på den, säger han.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var du i Stockholm den 7 april?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.