Marijuana leder till hjärtproblem hos unga människor.
Marijuana leder till hjärtproblem hos unga människor. - Foto: TT Bild

Studie: Marijuana leder till hjärtproblem – unga vuxna mest drabbade

Forskare menar att användandet av marijuana leder till hjärt- och kärlsjukdomar.


Sköt hustru

En man i Detroit sköt ihjäl sin fru i måndags. 

Nu tror polisen att han kan ha hallucinerat efter att ha ätit någon form av marijuanagodis.

FRANKRIKE. Enligt en ny studie, som publicerades i Journal of American Heart Association, kan brukande av marijuana leda till hjärtproblem för unga och medelålders vuxna.

– Allmänheten tror att marijuana är ofarligt men informationen om de potentiella hälsoriskerna behöver spridas till allmänheten, sa forskaren Émilie Jouanjus i ett pressmeddelande.

34-åriga män

Forskare studerade patienter från åren 2006-2010 och fann 35 fall av kardiovaskulära och vaskulära tillstånd direkt relaterade till hjärtat, hjärnan och andra organ efter användning av marijuana, skriver Huffington Post.

Studien visade också på att de flesta patienter var män där medelåldern var 34,3 år.

Drabbades av hjärtattacker

Sammanlagt drabbades de 35 patienterna av 20 hjärtattacker och nio av dem avled till följd av problemen som direkt kunde kopplas till marijuana, skriver Fox News.

– Det finns nu övertygande bevis på den ökande risken för marijuanans negativa effekter, särskilt bland unga människor. Det är därför viktigt att läkare är medvetna om detta och att de ser marijuana som en potentiell anledning för problemen hos patienter med hjärt- och kärlsjukdomar, skriver Jouanjus i pressmeddelandet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.