Emoji persika föreställande en rumpa
Persikaemoji

7 saker du kanske inte visste om analsex

Den kompletta analsexguiden är här. Det här kanske du inte hade koll på om analsex?


1. Analsex och analsamlag har olika betydelse
Analsex innefattar egentligen all sorts stimulering som sker runt eller i anus. Till exempel smekning. När man pratar om analsamlag menar man oftas penis i anus.

2. Lustkänslor

De lustkänslor som många känner vid analsex hänger neurologiskt ihop med områdets eurogena känslighet. Stimulering vid prostatan kan exempelvis ge lustkänslor, det finns till och med prostagaorgasmer som sker vid sådan stimulering.

3. Krysta
Första gången man har analsex kan det vara bra att krysta samtidigt som man försöker töja ut analöppningen. Att stimulera sig själv runt anus innan man börjar med penetrationen kan vara en bra förberedelse. Det är viktigt att vara försiktig och kanske till och med stanna upp en stund under penetreringen, så att det inte uppstår friktionsskador.

4. Ställningar

Om personen som blir penetrerad ligger på rygg eller lyfter upp det ena benet så är det lättare att genomföra samlaget. Särskilt om man lägger en kudde under hen då ändtarmen gör en böj bakåt några centimeter innanför öppningen. 

5. Kondom är jätteviktigt vid analsex
Det finns flera anledningar till att använda kondom när man har analsex. Kondom skyddar bland annat mot sexuellt överförda sjukdomar, hiv/aids och andra bakterier som kan överföras vid analsamlag. Det är även viktigt att byta kondom om man först haft analsamlag och sedan vill ha slidsamlag, då det kan komma tarmbakterier i slidan som kan orsaka infektioner.

6. Glidmedel
Det kan vara bra att använda sig av glidmedel för att hjälpa till att töja ut ringmuskeln som sitter runt analen. Dock så ska man se upp för olje-eller fettbaserade medel som exempelvis vaselin eller barnolja, då fettet och oljan kan göra så att latexet på kondomen lätt går sönder.

7. Det är ofarligt med avföring på penis
Förutom att det kan kännas ofräscht och obehagligt så är det i allmänhet ofarligt med avföring på penis. Det är bara att tvätta bort med vatten och mild tvål.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

JO granskar ännu en Kinberg Batra-rekrytering

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Efter flera vargangrepp mot får på Söderåsen i Skåne blir skyddsjakt återigen aktuell.

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Mohammed Salem hade precis välkomnat sitt eget barn till jorden när han såg en gråtande kvinna begrava sitt ansikte i en liten lakaninsvept kropp.

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

1 timme sedan
Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.