Detta händer när du håller dig – och så farligt är det

Kiss, bajs, fisar, nysningar – allt måste ut på något sätt, även om det inte alltid passar.


Det finns lite olika grejer man kan hålla inne, en del farligare än andra.

Här är vad som kan hända.

1. Om du håller inne en fis

Det händer inte så mycket, förutom att du kan få ont i magen. Gaserna hittar ut ur din kropp via blodbanan i stället, och genom lungorna kommer de till slut ut med utandningsluften. Ja, du andas alltså ut din egen fis.

Bildkälla

2. Om du håller inne en nysning

Att hålla in en nysning kan faktiskt vara riktigt farligt. För det första så är att nysa kroppens sätt att få ut föroreningar och annan skit som inte ska vara i kroppen. Håller du inne alla nysningar stannar det i kroppen. Men har du otur kan ännu värre saker hända – en kvävd nysning kan faktiskt leda till hjärnblödning. När du håller inne en nysning ökar trycket i bihålorna vilket kan göra att blodkärl spricker. Det kan i sin tur göra att kärlet helt eller delvis blir igentäppt. Är det halspulsådern som spricker kan proppen vandra upp till hjärnan. Så var försiktig!

Bildkälla

3. Kiss

Man ska kissa ungefär var tredje eller fjärde timme. Och det kan vara skadligt att hålla sig för länge. Blåsans muskelvävnad kan töjas ut, vilket gör att det blir svårt att tömma den helt. Det kan leda till urinvägsinfektion. Så don't do it!

Bildkälla

4. Bajs

Det vanligaste är att bajsa ungefär en till tre gånger om dagen. Men gör man inte det är det ingen fara – så länge du mår bra kan du bajsa så ofta eller så sällan du vill. Är du däremot förstoppad är det inte så soft (hehe). Se bara inte till att hålla inne det för länge då det kan leda till långvarig förstoppning och kramper. 

Bildkälla

/
/
Fis
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.