Icarus kommer sjukt nära.
1 av 2
Icarus kommer sjukt nära. - Foto: discovery channel
Den där ser otäck ut...
2 av 2
Den där ser otäck ut... - Foto: tt bild

Så nära jorden kommer jättelika asteroiden

Är tillräckligt stor för att utrota mänskligheten.


Den enorma asteroiden Icarus, som enligt NASA har kraften att göra mänskligheten till ett minne blott, kommer passera farligt nära jorden redan i kväll, skriver The Mirror.

Men experter och forskare världens över verkar vara överens: jorden kommer inte att gå under.

– Så vitt vi vet kommer inga stora objekt att träffa jorden på åtminstone flera hundra år, har en talesperson för Nasa tidigare sagt.

Och tänk också på att när astronomer säger "nära", tänk på att Icarus kommer att passera jorden på åtta miljoner kilometers avstånd. Alldeles runt knuten med andra ord.

Det har dock inte hindrat bibelteoretiker, konspiratörer och andra knäppskallar på nätet från att spekulera. Som Nyheter24 tidigare skrivit om finns det en stor rörelse på nätet som menar att jorden kommer att gå under redan i höst.

Kommer för nära solen

I den grekiska mytologin var Ikaros en pojke med vingar, men eftersom vingarna var gjorda av vax förbjöds pojken att flyga för nära solen. Men Ikaros vägrade lyssna på varningarna och vingarna smälter. Han trillar därefter ner i havet och drunknar. Flight of Icarus är också en riktigt episk Iron Maiden-låt.

Asteroiden har fått sitt namn efter pojken eftersom stenen har en bana som gör att den vid tillfällen kommer närmare solen än Merkurius.

Klockan tio i kväll kommer du kunna följa Icarus resa förbi jorden live via teleskopet Slooh.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du se Icarus live?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.