7 saker som kan vara bra att veta om fyllesex

Kan vara bra att veta inför helgen?


1 Det gör dig mer avslappnad

En drink eller två gör din hjärna mer avslappnad. Och ingenting är så viktigt för ditt sexliv som hjärnan. Enligt en forskare som Buzzfeed talat med så kan alkohol stänga av vissa processer i hjärnan, som gör dig mer impulsiv och mindre orolig.

Bildkälla

2. Det kan göra dig upphetsad

Alkohol är ingen viagra, men ett glas kan göra dig kåtare. Det beror ofta på att ditt omdöme försämras och att tankar som du haft liggandes i hjärnans undervegetation kommer fram. Dessutom kan alkohol utvidga blodkärlen i könsorganet, inte minst i vaginan.

BIldkälla

3. Men också störa

Men självklart är alkohol och sex inte alltid en match made in heaven. När någon rör vid ditt könsorgan på rätt sätt så sänder det signaler till hjärnan att allt är awesome. Men om du är onykter blir din hjärna slöare och fattar kanske inte riktigt vad som händer. Det kan göra ditt kön mindre känsligt, skriver Buzzfeed.

Bildkälla

4. Ditt kön kanske inte riktigt funkar som det ska

Vinballe, alltså att erektion kan vara svårare att få och hålla igång, är något de flesta penisbärare vet existerar.. Sprit kan också ha en uttorkande effekt på vaginan. Allt detta är kroppens sätt att reagera på alkohol, är helt normalt och kan hända vem som helst, skriver Buzzfeed.

Bildkälla

5. Det kan bli svårt att nå klimax

Alkohol kan också göra att orgasmen uteblir. När erektionen inte funkar som den ska och penisen blir mindre känslig blir det svårare att komma. Alkohol försämrar också chanserna för vaginal orgasm, skriver Buzzfeed.

Bildkälla

6. Det kan göra dig mindre försiktig

Okej, nu är det dags att bli riktigt allvarliga här. När omdömet försämras blir risken att du och din sexpartner kanske inte bryr er om att skydda er, eller kanske att bara chansa om ni inte hittar en kondom. Alkohol kan också få dig att göra saker du kanske inte känner dig helt bekväm med, och när du blir dimmig är det svårare att avgöra om din sexpartner känner sig helt bekväm med det ni gör.

Bildkälla

7. I värsta fall kan det faktiskt skada ditt sexliv

Och alkohol är inte bara dåligt på kort sikt. På lång sikt höjer det blodsockret och kan på sikt öka risken för hjärtsjukdomar. För att ha ett bra sexliv behöver du bra blodcirkulation, så för mycket sprit kan minska din förmåga att ha sex, skriver Buzzfeed.

Bildkälla

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

1 timme sedan
Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.