7 enkla sätt att öka ditt självförtroende

Modern forskning är fylld med tips på hur du blir en mer självsäker person!


1. Lyssna på musik med mycket bas

Forskning har visat att bakgrundsmusik är ett bra sätt att höja självförtroendet, och kan även förbättra tankeförmågan. Och desto mer bas desto bättre. Japp, forskning har visat att personer som lyssnar på musik med hög bas är mer självsäkra än dem som inte gör det.

Bildkälla

2. Lär dig något nytt

Att vara nyfiken är ju sjukt kul, och faktum är att du kan öka ditt självförtoende genom att lära dig något nytt. Kanske slipa lite på mellanstadiematten, lära dig alla delstater i USA eller bli bäst på att träffa ett dricksglas med en pingisboll på håll. Forskning har till och med visat att om du blir lite bättre på matematik kan det ge samma självboost som en löneförhöjning!

Bildkälla

3. Umgås med din pappa

Det spelar ingen roll hur gammal du är eller vilken samhällsklass du kommer ifrån. Forskning visar att du mår bättre av att prata med farsan. Så om du har möjlighet och vill, ring upp pappsen och fråga om han vill hänga.

Bildkälla

4. Använd parfym

En parfym som du verkligen trivs med kan höja ditt självförtroende avsevärt. Desto bättre du tycker du luktar desto bättre. Det här gäller både män och kvinnor, enligt forskning.

Bildkälla

5. Tänk på hållningen

Hur sitter du nu? Lite ihopsjunken? Räta på ryggen och öka chansen för att både ditt humör och självförtroende blir bättre. Forskning rekommenderar att sträcka på sig och andas djupt för att både öka din inre power och se bättre ut.


Bildkälla

6. Ta selfies!

Klagar dina polare på att du tar lite för mycket sefies? De vet inte vad de snackar om! Forskning har visat att det är bra för självförtroendet att se sitt eget ansikte på facebook eller instagram. Forskare tror att det är för att det undermedvetet ger en känsla av att du kontrollerar din omvärld, och att du kan sätta dig själv i centrum.

Bildkälla

7. Var lite vidskeplig

Har du en turtröja, en morgonrutin eller en en gammal nyckelring du bara måste ha i väskan? Faktum är att det kan vara bra för självförtroendet, och göra det lättare för dig att uppnå dina mål, visar forskning.

Bildkälla

Källa: The Tribune with the New York Times.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
sträckte du på dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.