Du är inte vuxen bara för att du tagit studenten. Skönt va?
1 av 2
Du är inte vuxen bara för att du tagit studenten. Skönt va? - Foto: tt bild
Wooo!
2 av 2
Wooo! - Foto: tt bild

Då blir du vuxen – enligt forskning

Känner du dig barnslig ibland? Det är helt okej.


En ny brittisk studie, där 2000 personer över 18 har deltagit, har tagit reda på den stora frågan: När är man vuxen egentligen?

I studien har man frågat folk vad som får dem att känna sig vuxna, och vad som inte ger vuxenpoäng alls, och ut efter det räknat ut när i livet den genomsnittlige britten känner sig vuxen.

64 procent av de tillfrågade tyckte att köp av egen bostad gav flest vuxenpoäng, tätt följt av ett bli förälder. 52 procent svarade att man är vuxen när man gifter sig.

Vad som inte ger så mycket vuxenpoäng är att vara beroende av sina föräldrar, och att flytta hemifrån sent i livet. Undersökningen kom fram till att snittåldern för att bli vuxen är 29 år.

Bild:TT

– Fler än någonsin flyttar hemifrån, gifter sig och skaffar barn sent i livet. Det här gör att folk ser sig själv som vuxna allt senare, oberoende av hur gamla de är, säger Frank Furedi, som forskar i sociologi vid universitetet i Kent, till The Independent. Han menar att vuxenlivet numera handlar mer om ansvar, och inte om vilket år du är född.

– Den här forskningen visar att det är viktiga händelser i livet som ger ökat ansvar som gör dig vuxen. Fram tills dess ser du fortfarande dig själv som icke vuxen, säger Furedi till The Independent.

Så, om du känner sig som ett förvuxet barn ibland är det helt okej. Du är inte ensam.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
känner du dig vuxen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kan få böta för saknat covidtest

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har hittat en kropp i sökandet efter Maja, 17

igår 22:23
En kropp har hittats i sökandet efter 17-åriga Maja i Marks kommun. Anhöriga är informerade om fyndet och en person är anhållen misstänkt för mord.