1 av 4
- Foto: tt bild
2 av 4
- Foto: tt bild
3 av 4
- Foto: tt bild
4 av 4
- Foto: tt bild

5 saker som får din penis att krympa

Kallt vatten, rökning och att inte få stånd. Har du koll på allt som kan få penisen att bli lite mindre?


1. Kallt vatten

Alla som någon gång tagit ett dopp i kallt vatten vet vad som händer med penisen efter en stund. Den krymper. Kyla påverkar blodcirkulationen och gör att blodkärlen tajtar till sig och svällkropparna i penisen blir mindre, skriver Medical Daily.

Bildkälla

2. Rökning

Något annat som kan skada blodkärlen och på så sätt förhindra blodcirkulationen i penisen är rökning. Dock hjälper det alldeles utmärkt att sluta, då forskning har visat att man får erektion snabbare om man slutar röka, enligt Time Magazine.

Bild:TT

3. Att vara slak för länge

När du får så kallat morgonstånd är det bara ett sätt för penisen att hålla sig själv i form. Om du inte får erektion på länge kan vävnaden i penisen skadas, och det gör att penisen kan krympa med upp till två centimeter, skriver Men's Health.

Bildkälla

4. Miljöförstöring

Forskare har kunnat visa på att giftiga utsläpp har gjort att uttrar fått mindre penisar. Det har gjort att det nu finns en livlig diskussion om hur det här påverkar människans penisar. Det kan vara så att utsläpp gör dig mindre, skriver BBC.

Bild:TT

5. Ålder

Tråkigt men sant. När du blir äldre så går du ofta upp i vikt, och du kan också lättare få ett fettlager runt könet, något som gör att penisen krymper, skriver WebMD.

Bildkälla

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
är du orolig över att penisen ska krympa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.