Kanske bäst att inte läsa den här forskningen, om du är en korvälskare.
1 av 3
Kanske bäst att inte läsa den här forskningen, om du är en korvälskare. - Foto: Fotograferna Holmberg /TT
Lite människa till middag?
2 av 3
Lite människa till middag? - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG
Folk slarvar med hygienen, visar studie.
3 av 3
Folk slarvar med hygienen, visar studie. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Korvar visade sig innehålla DNA från människor

Är du säker på vad du stoppar i dig? Förmodligen inte. Den här studien visar nämligen att allt kanske inte är som du tror.


I en studie gjord av Clear Food där man undersökte 375 korvar från 75 olika varumärken, både vegetarisk och köttig korv, visade sig resultatet bli lite småsnuskigt.

Först och främst visade det sig att företagen är lite väl generösa gällande hur mycket protein de påstår att sin korv innehåller – ibland med 250 procent.

14.4 procent av de testade korvarna bevisades innehålla andra ingredienser än vad de ska, och 2 procent innehöll mänskligt DNA. Nu kanske du ser framför dig en köttkvarn med människodelar, men sanningen är nästan ännu värre. För den DNA som upptäckts är snarare den som tillkommit på grund av slarv med hygienen, och bestod av hår, saliv och andra saker från människor som du inte vill äta.

Bildkälla TT

Men det är inte bara köttätarna som blir utsatta för granskning denna gång. Även vegetariska produkter testades.

10 procent av de vegeterianska produkterna innehöll någon slags kött. Tio av frukostkorvarna som testades innehöll kyckling, fyra nötkött och i de andra fanns även lamm och kalkon. Dessutom var det två tredjedelar av dessa som innehöll mänskligt DNA.

Men vad som kanske är värst, främst för en del religiösa människor, är att det hittades fläsk i 3 procent av alla de testade produkterna som inte skulle innehålla fläsk, rapporterar MedicalDaily.

Mat
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

AI kliver in i Instagram och Facebook

Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.