Det verkar som om det betyder något.
1 av 2
Det verkar som om det betyder något. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Zzzzzz.
2 av 2
Zzzzzz. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Du kan ha sovit på fel sida hela livet

Vaknat på fel sida? Ja, det kan du faktiskt ha gjort. En studie visar nämligen att den ena sidan av sängen är bättre än den andra.


Vissa morgnar är värre än andra. Och uttrycket att vakna på fel sida burkar handla om att man är irriterad på något, eller någon.

Eller, är det verkligen så? Well, det kan handla om något helt annat. Enligt en studie som Huffington Post skriver om kan det faktiskt finnas en "fel" sida av sängen – på riktigt.

Bildkälla

De hänvisar till en brittisk undersökning som visade att sannolikheten för att vara på gott humör när man stiger upp är fyra procent högre om man går ur sängen på vänstersidan.

Vänstersovare mådde också bättre på andra sätt. Sannolikheten att trivas på jobbet är åtta procent högre och vänstersovare såg också mer positivt på livet.

Tusen personer frågades ut i studien, som ska tas med en nypa salt. Mer forskning behöver göras för att på riktigt bevisa vad undersökningen pekar på.

Men... om du och din bae brukar bråka om sidorna – eller om ni har bestämda och du har vänster – kanske du ska hålla den här texten för dig själv. :)


Bildkälla

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.