Sitter chefen mittemot? Flytta!
1 av 3
Sitter chefen mittemot? Flytta! - Foto: TT
De flesta gör ett bättre jobb om chefen inte är i samma rum.
2 av 3
De flesta gör ett bättre jobb om chefen inte är i samma rum. - Foto: TT
Det visar en ny studie.
3 av 3
Det visar en ny studie. - Foto: TT

Vill du bli framgångsrik på jobbet – då ska du flytta långt från chefen

Vill du göra bra ifrån dig när du arbetar ska du inte ha chefen i närheten. En ny studie visar att du jobbar bäst när du har långt avstånd till bossen.


Blir du lite obekväm om chefen stirrar dig över axeln? Det är inte alls konstigt.

Om du vill göra bra ifrån dig ska du faktiskt flytta riktigt långt bort från chefen. The Telegraph skriver om en ny studie som visar att personer som har långt avstånd till sin chef gör ett bättre jobb.

Fem studier utfördes av forskare i Nederländerna. De testade att antingen ha chefen i samma rum eller i en annan byggnad. Det visade sig att försökspersonerna som hade längst avstånd till chefen gjorde ett bättre jobb, skriver The Thelegraph.

Detsamma gällde faktiskt om personerna "kände närhet" till sin överordnande. Det vill säga om de identifierade sig med chefen.

Så om du och kollegorna vill prestera bättre – då ska ni flytta bort från bossen på alla sätt ni kan.


Bildkälla

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha avstånd till chefen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.