5 sätt sex kan göra dig sjuk på

Orgasm overload är ju ingenting man vill ha.


1. Depression

Ungefär en tredjedel av kvinnor har känt sig deprimerade minst en gång i livet efter sex, enligt en studie från 2011.

Och cirka 10 procent av kvinnor känner sig regelbundet ledsna, ängsliga och irriterade efter en het natt, vilket beror på hormonella skiftningar menar forskare, skriver Womens Health.


Bildkälla

2. Orgasm Overload

Ja, du kan ha en alldeles för intensiv orgasm för ditt eget bästa. Efter flera olika nivåer av orgasm som kommer på en gång, kan nervsystemet hos vissa kvinnor överbelastas.

Under en orgasm frigör kroppen neurokemikalier samtidigt som blodkärlen vidgas, vilket gör att man kan känna sig yr och illamående, säger Jennifer Bellman på The Berman Women's Wellness.


Bildkälla

3. Huvudvärk

Sex kan faktiskt utlösa hemsk migrän och både kvinnor och män.

International Headache Society rapporterar om två typer av huvudvärk som har samband med sexuell aktivitet. Den ena typen är huvudvärken som kommer innan orgasm som en tryck i huvudet och den andra är när en får explosiva smärtor i huvudet direkt efter orgasm.


Bildkälla

4. Allergi

Välj tillbehören med omsorg, för många människor kan få allergiska reaktioner av latex, spermiedödande medel, och vissa glidmedel.

Vissa kvinnor kan även vara allergiska mot sperma, vilket kan orsaka irritation och en brännande känsla. I dessa fall är det viktigt att använda kondom, enligt experten Jennifer Bellman.


Bildkälla

5. Minnesförlust

Detta hände en kvinna i USA som fick besöka sjukhus efter att hon vart sexuellt aktiv. Hon kunde inte minnas någonting av det senaste dygnet.

Kvinnans fall rapporterades och forskades kring i The Journal of Emergency Medicine 2011, och forskarna sade kom fram till att den här formen av amnesi kan komma efter fysiskt ansträngande aktiviteter.


Bildkälla

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.