För annars kan det gro en massa bakterier där.
För annars kan det gro en massa bakterier där. - Foto: TT Bild

Hårborsten kan vara full av bakterier – så ofta borde du byta ut den

Din borste är viktigare att byta än du tror.


Det är nog inte många människor där ute som byter hårborste lika ofta som man byter trosor. Och det är nog inte heller många som ens tänker på att man borde byta ut sin hårborste över huvud taget.

Bildkälla

Sanningen är det att man borde slänga den och köpa en ny så ofta som en gång var sjätte månad. Det säger frisören Marc Anthony till Woman's Health Magazine enligt Herfamily.

Dessutom borde du rengöra din borste ordentligt, en bra riktlinje är att göra det en gång veckan. Det är också bra att att ta bort allt hår efter varje borstning.

Annars så är risken att massa bakterier bosätter sig där och din hårbotten kan irriteras och håret kan skadas, skriver Herfamily.

Bildkälla

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du byta ut din borset var sjätte månad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.