Äntligen! Nu kan du lära dig om allt du inte visste att du ville veta om genomsnittligt sex.
1 av 4
Äntligen! Nu kan du lära dig om allt du inte visste att du ville veta om genomsnittligt sex. - Foto: TT NYHETSBYRÅN / Montage
Inget erotikdödande stoppur i sikte, bara lite vanligt härligt nakenkuddkrig på gång.
2 av 4
Inget erotikdödande stoppur i sikte, bara lite vanligt härligt nakenkuddkrig på gång. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Typiskt. Någon började förmodligen tänka på stoppuret.
3 av 4
Typiskt. Någon började förmodligen tänka på stoppuret. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
500 par deltog i studien. Hur många personer som ingick i dessa parkonstellationer framgår inte av texten.
4 av 4
500 par deltog i studien. Hur många personer som ingick i dessa parkonstellationer framgår inte av texten. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Så länge ska du ha sex för att vara "normal"

Vissa fantiserar om den där gången de älskade vilt och passionerat en hel natt. Andra föredrar en het snabbis precis innan frukost. Men hur länge pågår egentligen ett genomsnittligt samlag?


Lyckligtvis innefattar ju samlag oändligt mycket mer än en snippa som omsluter en penis, med fokus på snoppens utlösning.

Men just den här typen av penetrerande heterosexuella samlag verkar lämpa sig väldigt väl för hårdkokt statistik, enligt Brendan Zietsch, psykolog på University of Queensland,

I en artikel i The Conversation, undersökte Zietsch den allra senaste forskningen. Den här typen av samlag kan enligt studien pågå i genomsnitt allt från 33 sekunder till hela 44 minuter, varierande från par till par.

Snittiden generellt för alla 500 par i undersökningen världen över, visade sig vara bekväma 5,4 minuter.

Möjligtvis påverkades studien något av att deltagarna var tvungna att använda ett i sammanhanget ganska osexigt stoppur för att ta tid på själva akten.

Bildkälla

Ett överraskande resultat är att längden på samlaget inte påverkades av om kondom användes eller om penisen var omskuren eller ej.

Det spelade inte heller någon större roll vilken del av världen du kom ifrån. Förutom om du kom från Turkiet. Då visade sig genomsnittstiden plötsligt vara avsevärt mycket kortare. Närmare bestämt hela 3,7 minuter kortare än för par från andra länder.

Men varför har vi egentligen sex så länge? Borde det inte räcka med en enda hastig penetrering och utlösning bara, kanske någon tidseffektivt lagd person frågar sig.

Bildkälla

Och vad ska du göra med all den här nya spännande kunskapen? Mitt bästa tips är att försöka glömma den. I alla fall under den 5,4 minuter långa sexakten.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är 5,4 minuter lagom långt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.