Är ni gifta? Tur för er!
Är ni gifta? Tur för er!

Forskning: Det här ska du och din partner göra om ni vill leva längre

En ny rapport visar att det finns stora skillnader mellan vilka som överlever längst.


I Sverige blir vi bara äldre och äldre och dödsfall under 65 år blir ovanligare. Enligt en ny rapport från SCB finns det stora skillnader i överlevnad mellan olika typer av personer – och allt verkar handla om relationer.

Rapporten visar nämligen att änkor, änklingar, skilda och personer som aldrig gift sig inte har lika stor chans att bli riktigt gamla – något däremot gifta har.

Förklaringen till detta är att gifta ofta har större tillgång till socialt stöd och sociala nätverk, samt att människor som är sjuka och ohälsosamma kan förbli ogifta, enligt SCB.

Så vill du och din bae leva längre? Då kanske det är dags att put a ring on it!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du gift?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kinnevik redovisar minskat värde

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.