Onanerar hen efter att ni haft sex? Det kan vara ett tecken på sexmissbruk.
1 av 2
Onanerar hen efter att ni haft sex? Det kan vara ett tecken på sexmissbruk. - Foto: TT bild
Är hen hemlighetsfull när det kommer till internetanvändande? Då kanske du ska vara uppmärksam.
2 av 2
Är hen hemlighetsfull när det kommer till internetanvändande? Då kanske du ska vara uppmärksam. - Foto: TT bild

9 tecken som visar om någon missbrukar sex

Det där med sex kan vara fantastiskt, men för en del kan det gå över till ett rent och tvångsmässigt måste. Så här vet du om det håller på att hända.


Visst kan ömsesidigt och respektfullt sex vara helt fantastiskt, det håller nog de flesta utav oss med om. Sen finns det vissa som går lite för långt i jakten på att få till det där åtråvärda sexandet, exempelvis genom att ljuga, vara otrogen och manipulera.

Men det finns en viktig skillnad mellan att göra själviska saker för att få sexuell tillfredsställelse, och att faktiskt visa tecken på regelrätt sexmissbruk.

Om det är så att du på är oroad över dig själv eller någon i din närhet, så kan det vara bra om du läser den här listan med de stora varningssignalerna att hålla utkik efter:

1. Hen är hemlighetsfull med sitt datoranvändande.

Bildkälla

Var uppmärksam på små detaljer, som exempelvis att hen alltid stänger ner fönster när du går förbi datorn. Eller att hen är noga med att logga ut från sin mail, Instagram eller Facebook även om hen bara ska vara borta från datorn eller mobilen en kort stund.

2. Hen onanerar efter att ni har haft sex.

Bildkälla

Om du vaknar på natten och upptäcker att din partner onanerar kanske bara någon timme efter att ni har haft sex, så kan det helt klart vara ett tecken på ett tvångsmässigt beteende. Förmodligen är hen noga med att få dig att känna att du inte ska ta det personligt, att det inte har något med dig- eller attraktionen till dig att göra.

3. Hen är alltid försenad.

Bildkälla

Att ofta vara försenad och ha svårt att ha koll på tiden kan helt klart vara ett tecken på sexmissbruk, vilket beror på att missbruket – oavsett vad som missbrukas – alltid kommer i första hand.

4. Hen älskar att ha oskyddat sex.

Bildkälla

Av någon anledning är sexmissbrukare ofta mer benägna att inte bry sig om sin hälsa eller säkerhet och föredrar att ha oskyddat sex.

5. Hen är villig att betala för sexuell tillfredsställelse.

Bildkälla

Sexmissbrukare kan ofta betala för sexuell tillfredsställelse genom exempelvis telefonsex, betalporrsajter eller genom att köpa sex av sexarbetare.

6. Hen har hela tiden dejter med nya människor på gång.

Bildkälla

Vänner och familj missar lätt det här tecknet på sexmissbruk för att de tror att hen är en person som helst enkelt uppskattar att träffa nya människor och att dejta runt. Men det är alltså i kombination med andra tecken som det kanske inte riktigt är lika sunt längre.

7. Hen blir lätt irriterad när hen inte har fått ligga.

Bildkälla

Det här är ett väldigt tydligt tecken på sexmissbruk. Om personen i fråga blir sur eller irriterad när hen inte har haft sex, så kan det vara så att hen använder sig av sex för att dämpa abstinensen och inte bara för upplevelsens skull i sig.

8. Hen ljuger.

Bildkälla

Sexmissbrukaren har en tendens att ljuga mycket eller dra långa påhittade historier om var de har varit eller vad de har gjort, för att täcka upp för det dubbelliv hen ofta lever.

9. Du misstänker att hen har ett sexmissbruk.

Bildkälla

Om du redan har på känn att något inte står riktigt rätt till med personen i fråga, så är risken stor att det faktiskt kan stämma. Det kan vara så att du känner ett starkt behov att göra efterforskningar, söka information, symptom och bevis. Lyssna i sådana fall på dina instinkter.

Sexmissbruk – precis som allt annat missbruk – är ett svårt ämne att ta upp och konfrontera någon med. Det är också väldigt svårt att diagnosticera eftersom att varningssignalerna kan påminna mycket om andra beteenden som inte är kopplade till ett beroende.

Om du är orolig över en vän eller närstående, dra dig inte för att sträcka ut en hand eller be personen att söka hjälp.

Tack till Bustle.com för den utförliga listan som vi har inspirerats av.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du mycket sex?
Tack för din röst!