... men med allt som svenskarna räknas som porr har en tredjedel av svenska folket varit otrogna det senaste året.
... men med allt som svenskarna räknas som porr har en tredjedel av svenska folket varit otrogna det senaste året. - Foto: Guo

​Studie visar: Så många av svenska folket är otrogna

En ny studie visar att gränsen för otrohet är högst individuellt – och hur många svenskar som utifrån kriterierna är otrogna.


I RFSUs årliga sexundersökning “Kådiskollen” har 1 062 svenskar i åldern 15-65 år frågats ut om otrohet. Denna har Aftonbladet tagit del av.

En traditionell syn av otrohet är sex. Men var går gränsen för sex i det digitala samhället?

Undersökningen täckte även frågor om webcam-sex, sexhatt, träffa någon man lärt känna via internet, nätflirt, porrsurfande och att dela med sig av intima detaljer. För var gränsen går för otrohet är högst individuellt.

3 procent av de tillfrågade svarade att de har haft en sexuell relation som deras fasta partner inte känt till, och troligen skulle vara obekväm med.

Men hela 32 procent anser att de själva eller deras partner har varit otrogen det senaste året, baserat på vad deltagarna anser är otrohet.

Undersökningen visade nämligen att 6 av 10 anser att sex via webcam eller sexchattande är otrohet. Ungefär hälften anser att en nätflirt räknas som otrohet och en tredjedel att gränsen går när en avslöjar intima detaljer om sig själv.

Även att kolla på porr räknas som otrohet, enligt 13 procent. Av dessa är det dubbelt så många kvinnor som män som anser att porr är otrohet, uppger Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit otrogen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.