Fyller du år i dag? Då har du den bästa födelsedagen på hela året

Den 28:e juli ska enligt forskning vara den optimala dagen att fylla år på, här är varför.


Fyller du år i dag, den 28 juli? Då är du allt en riktig lyckost.

En undersökning utförd av Interflora har nämligen slagit fast att den 28 juli är den ultimata födelsedagen. Undersökningen baserades på över 2000 britter som fick svara på frågor om sin födelsedag, skriver Metro UK.

Faktorerna som undersöktes var chansen för solsken, närheten till en löning och det genomsnittliga antalet presenter som personen fick.

Och den övervägande vinnaren blev just den 28:e juli tack vare de goda utsikterna för att det ska vara bra väder, att det bara skiljer några dagar mellan din stora dag och andras lönedag och så så klart den sköna "sommarkänslan".

Det visar sig också att barn födda på sommaren generellt sett är lyckligare än andra. De bästa månaderna att fylla år är juni där hela 60 procent av de tillfrågade sade sig vara nöjda med sitt födelsedatum, juli (59 procent) och augusti (53 procent).

Så alla vinterbarn, ni kanske borde fundera på att vänta med er födelsedagsfest till sommaren i stället. Speciellt om du är född den 16 december, som tydligen ska vara den sämsta dagen att fylla år på.

Även januari- och november-barn är ganska missnöjda med sina födelsedagar. Där var siffrorna 15 procent nöjda för januari och 11 procent för november.

För att ytterligare strö salt i såren så kan man konstatera att barn födda i juni generellt sett är mer framgångsrika än andra. De har en större chans att både ha en doktorsexamen och universitetsutbildning.

Och barn födda i augusti har större chans att tjäna mer pengar än andra. 12 procent av de tillfrågade i augusti tjänade mer än 45 000 pund, cirka 510 000 kronor, årligen. Medan barn födda i december visade sig ha minst chans att tjäna stora pengar med bara 4 procent av de tillfrågade som höginkomsttagare, skriver Metro UK.

Så om någon känner någon som fyller år i november, december eller januari, se till att ge dem en extra kram eller present. Det förtjänar också att vara nöjda med sin födelsedag.

Och för er som fyller år på sommaren säger vi bara grattis grattis, ni har verkligen dragit en vinstlott verkar det som.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur farligt det kan vara att äta en tårta som du blåst ut ljusen på.

/
Tur
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du nöjd med ditt födelsedatum?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna i 25-årsåldern död – man i samma ålder mordmisstänkt

1 timme sedan
En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.

Polisen i Kristinehamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil dikeskörd utefter E18 när kontrollplats Ölme i riktning mot Karlstad.", skriver polisen på sin hemsida.