Om du dricker drinkar med citron borde du nog fundera om.
Om du dricker drinkar med citron borde du nog fundera om. - Foto: Montage/TT

Därför bör du undvika citron i drinken – det innehåller nämligen...

"Gud vad gott med citronvatten!" tänker kanske du. Fast efter det här kommer du nog tänka om.


Det känns alltid lite speciellt, nästan lite lyxigt, när en får citron i colan, drinken eller vattnet på semestern. Men nästa gång du säger ja till citronen borde du nog fundera om.

Så länge du inte vill dricka bajs och saliv såklart.

Gjort tester

Det är Philip Tierno, författare till “The Secret Life of Germs” och professor i mikrobiologi och patologi, som hävdar detta, skriver Elle.

Han har nämligen gjort tester på delade citronskivor och säger att han alltid får positiva testsvar på föroreningar från hud, sekret från luftvägar (alltså saliv) – och avföring.

70 procent

En tidigare studie från 2007, publicerad i Environmental Health, visar att 70 procent av citronbitar som serverades i dryck på 21 olika restauranger hade spår av mikrober som kan vara skadliga.

“Människor har rört vid citronen i ditt glas. De hanterar den, skär i den, lägger det i en behållare eller ett glas och plockar sedan upp dem senare, i en drink eller sätter den på en glaskant,” förklarade Tierno för Elle.

Så, föredrar du Pepsi med eller utan twist?

Nyheter24 har tidigare skrivit om 10 saker som händer med din kropp om du dricker citronvatten varje morgon..

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du fortsätta med citron i din dricka?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.