Det brukar hända något när man möter annan persons blick. Man får kontakt på ett speciellt sätt.
1 av 4
Det brukar hända något när man möter annan persons blick. Man får kontakt på ett speciellt sätt. - Foto: Petra Bensted/Flickr / TT Nyhetsbyrån
Och om du och en annan person sätter er ner i ett svagt upplyst rum och tittar varandra i ögonen i tio minuter kan något speciellt hända.
2 av 4
Och om du och en annan person sätter er ner i ett svagt upplyst rum och tittar varandra i ögonen i tio minuter kan något speciellt hända. - Foto: Petra Bensted/Flickr
Då kan ni nämligen få uppleva en slags hallucination.
3 av 4
Då kan ni nämligen få uppleva en slags hallucination. - Foto: Vectorink via Wikimedia Commons
Över 90 procent av de som deltog i studien sa att de hade sett något deformerat i ansiktet på den de tittade på. Läskigt.
4 av 4
Över 90 procent av de som deltog i studien sa att de hade sett något deformerat i ansiktet på den de tittade på. Läskigt. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Om du tittar någon i ögonen i tio minuter kan du börja hallucinera

Att ha ögonkontakt med någon kan vara förtrollande. Men tydligen kan det också vara mycket mer än så.


Ögonen är fascinerande organ.

Det brukar också hända något när man möter annan persons blick. Man får kontakt på ett speciellt sätt, även om det är viktigt att inte hålla ögonkontakt för länge då man i så fall riskerar att framstå som ett creep.

Bildkälla: Petra Bensted/Flickr

Att ha en bra ögonkontakt kan även hjälpa dig i olika situationer i livet. Att ha det kan till exempel ge ett gott intryck under en jobbintervju – eller hjälpa dig att flirta. Men det kan också göra något annat.

För om du och en annan person sätter er ner i ett svagt upplyst rum och tittar varandra i ögonen i tio minuter kan något speciellt hända, skriver Independent.

Då kan ni nämligen få uppleva en slags hallucination, menar Christian Jarrett på bloggen "British pscyhological society's research digest".

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Det handlar om att man på ett sätt förlorar sitt grepp om verkligheten, ungefär det som kan hända om man kollar på den här videon.

Enligt en studie från förra året upplevde personer som deltog "udda känsla av att tiden saktade ner" och att "ljud hördes tyst eller högt".

Över 90 procent av de som deltog i studien sa att de hade sett något deformerat i ansiktet på den de tittade på.

75 procent sa att de hade sett ett monster, medan hälften såg sig själva i den andras ansikte.

Bildkälla: Vectorink via Wikimedia Commons

De som deltog i studien beskrev upplevelsen som väldigt stark.

"Att stirra in i någon annans ögon kan vara den mest effektiva dissociationsframkallande övningen hittills", skriver Christian Jarrett i bloggen.

Läs också expertens utlåtande om varför det ont att få sperma i ögonen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja testa?
Tack för din röst!