- Foto: TT Bild

Har du problem i din relation? Då är det mannens fel

Problem i kärleksrelationer är alltid mannens fel, det slår en kärleksforskare fast.


Den kände kärleksforskaren Johan Gottmann har släppt en ny bok: "Vad kvinnor vill ha, vad män vill ha". Enligt boken så är det alltid mannens fel när ett förhållande går dåligt, skriver norska TV2.

Boken verkar endast handla om heteropar och de kvinnor och män som är heterosexuella skulle kanske kunna ha nytta av att läsa lite i den. Särskilt männen.

Norska psykologen Frode Thuen håller med kärleksexperten om att männen ofta är problemet.

– Han drar det till sin spets, men det är inte en poäng han gör ur tomma luften. Det här är baserat på åratal av forskning – faktiskt från över 40 år, säger Thuen till God morgen Norge skriver TV2.

Så va kan en lära sig av Gottman då? Jo, du kan läsa några av hans knep för hur du får ditt förhållande att fungera här. Men angående att mannen oftast är den som gör fel i relationer säger hans norska kollega så här:

– Utveckligen i en relation handlar till stor del om hur mannen bemöter kvinnan. Går han att lita på? Känner hon sig självsäker och att han finns där? Är han lyhörd, uppmärksam och engagerad i relationen – eller glider han undan? säger Thuen.

Vad vill kvinnor ha då?

Han menar att kvinnor vill ha en man som är där för henne och tar hand om henne. Kvinnor vill, enligt Thuen alltså, känna sig accepterade och att deras känslor uppmärksammas.

Det finns dock även grejer som kvinnor inte är bra på.

– Kvinnor har ofta lite förståelse för partnerns problem. Då hamnar man snabbt i en ond cirkel och behandlar varandra illa. Om någon har ett problem så är det ett problem i relationen för om en man är olycklig börjar han bete sig dåligt, säger Frode Thuen till TV2.

Testa om du och din partner ligger i riskzonen för att göra slut och läs mer om 10 saker andra tror kommer döda din relation men som är helt normalt.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
Man
/
Fel
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med om att det brukar vara männens fel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.