Könshår
Har du hört någon av de här myterna? - Foto: Bildkälla: Giphy / Pixabay

5 myter om könshår – som du antagligen trodde var sanna

De här myterna har funnits i flera år, men få vet att de inte ligger någon sanning i myterna.


Sedan 70-talet har många dock valt att raka bort allt, eller delar av sitt pubishår. Men det finns mycket att veta om pubishår, och vilken funktion håret faktiskt spelar för vår kropp, skriver Daily Star.

Visste du bland annat att människan utvecklat pubishår för att minska fiktionen mot könet när vi går eller har sex? Det finns dock flera myter rörande pubishår. Här är fem av dem som faktiskt inte är sanna.

Könshår skyddar dig från könssjukdomar

Många tror att håret där nere skyddar från herpes och liknande könssjukdomar som uppkommer genom hud mot hud-kontakt. Men detta stämmer inte, istället är håret faktiskt en perfekt plats för bakterier, både bra och dåliga, att växa.

– Det finns ingen tvekan om att en person som rakar sig generellt sätt är renare där nere, eftersom håret är en tillväxtplats för bakterier, säger gynekologen Wendy Askew.

Men att raka bort håret kommer också med en del risker eftersom håret faktiskt agerar som en barriär mellan dina intima delar och bakterierna utifrån.

Bildkälla

Ditt könshår är samma färg som håret på ditt huvud

Det finns inget som garanterar att en persons pubishår har samma färg som deras huvudhår. Om du är nyfiken på vilken färg någon har mellan benen så är det ett mycket säkrare kort att kolla på deras ögonbryn, eftersom det brukar var mycket mer snarlikt.

Bildkälla

Könshår gör sex mindre skönt

Tvärtom, pubishår kan på många sätt göra sex skönare eftersom håret skyddar mot fiktionen som kan uppstå under sex. Men det är så klart olika. Vissa personer vill ha mer friktion än andra eftersom det gör det lättare att nå orgasm.

– I teorin så kan du få en mer direkt stimulans utan pubishår. Det beror på vad man föredrar, och hur mycket tryck och stimulans som behövs för att en person ska nå orgasm, och då kan håret vara både bra och dåligt, säger Wendy Askew.

Bildkälla: Shutterstock

Könshår är avtändande

Det är ju faktiskt upp till var och en vad de känner sig sexiga och bekväma i. Men det finns en fördel med att ha kvar håret faktiskt.

Det hjälper nämligen till att fånga feromoner, som är sexuellt lockande doftämnen som gör att du uppfattas som ännu sexigare.

Bildkälla: Shutterstock

Könshår slutar aldrig växa

Om du aldrig skulle ha rakat dig där nere så skulle din buske faktiskt inte nå dig till knäna.

– Det kommer växa till en viss nivå sedan kommer det sluta växa. Sedan kommer de lossna så att nya kan växa ut, förklarar Wendy Askew.

Den genomsnittliga längden på ett normalt pubishår varierar mellan 2,5 centimter och 5 centimeter, skriver Daily Star.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om 9 saker du aldrig ska säga till någon innan sex och tjejer avslöjar – så får vi de bästa orgasmerna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört någon av de här myterna förut?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flera skadade i Västerås

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.