Rödvin verkar ha en rätt oväntad bieffekt.
1 av 3
Rödvin verkar ha en rätt oväntad bieffekt. - Foto: TT/Pixabay
Rödvin innehåller ämnen som verkar öka sexlusten.
2 av 3
Rödvin innehåller ämnen som verkar öka sexlusten. - Foto: Pixabay
Men det gäller bara om du dricker måttligt, så klart.
3 av 3
Men det gäller bara om du dricker måttligt, så klart. - Foto: TT

Forskare: Att dricka rödvin kan göra ditt sexliv bättre

Men det är bara de första ett till två glasen som har den effekten, efter det går det snabbt utför.


Visst kan det vara gott med ett glas rött eller två till en trevlig middag eller dejt? Nu verkar det även som om rödvin har en annan, ganska trevlig, bieffekt, skriver Metro UK.

Ett gäng forskare från Italien började undersöka hur rödvin påverkar kroppen redan 2009. Vad de kom fram till var att rödvin faktiskt ökar sexlusten hos både män och kvinnor.

Dock bara när det intas i moderata mängder. Det visade sig att ett till två glas rödvin stimulerar kroppens erogena zoner. Och enligt forskarna så ökade kvinnors sexlust om de drack ett glas vin om dagen, medan samma mängd hos män verkade öka testosteronnivån.

En beståndsdel från vindrovorna som finns i rödvin kallad quercetin blockerade nämligen enzymet UGT2B17 som hjälper den manliga kroppen att göra sig av med testosteron. När denna enzym blockerades ökade männens sexlust, skriver Metro UK.

Men självfallet är måttfullhet när det gäller vin och alkohol bäst, precis som med allt annat kan det bli för mycket av det goda.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Mathildas komiska upptäckt på Systembolaget och sju saker du bara måste ha om du älskar vin.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vin
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du rödvin?
Tack för din röst!