Har du ingen partner?
1 av 2
Har du ingen partner? - Foto: Pixabay
Det finns flera fördelar med att vara singel. Du sover till exempel bättre!
2 av 2
Det finns flera fördelar med att vara singel. Du sover till exempel bättre! - Foto: Pixabay

Forskning: Bättre sömn och relationer – här är fem fördelar med singellivet

Har du ingen partner? Då kanske du kommer att bli glad över dessa fördelar med att vara singel.


Att vara singel kanske inte låter så positivt. Men nu har det visat sig att det inte alls är så dumt som man kan tro att inte ha en partner.

Forskning visar faktiskt att alla helt enkelt inte är lämpade för en relation. 2015 visade en studie från Nya Zeeland att personer som helst undviker konflikter och konfrontationer var lyckligare som singlar än i en relation.

Här är fem fördelar med att vara singel, som Independent har rapporterat om.

Dina relationer blir närmare

Har du någonsin haft en vän som bara försvunnit från jordens yta när de skaffat en pojkvän eller flickvän som sedan kommer tillbaka när relationen tagit slut? Det har du säkert. Forskning visar nämligen att singlar har bättre relationer med sina familjemedlemmar, vänner och grannar.

Träningen går bättre

En studie visade att 73 procent av britterna som misslyckades med att få den rekommenderade träningen för ett vecka var gifta. Personer som är frånskilda eller singlar var mycket mer benägna att hålla sig i form. En annan studie från 2013 visade även att lyckligt gifta personer var mer benägna att gå upp i vikt de fyra första åren av äktenskapet.

Mer nöjd på jobbet

Har du ingen partner har du mer tid att lägga på sin karriär utan att känna någon form att skuld. Och är det jobbet som gör dig lycklig i livet, så är det toppen. Forskning visar även att personer som är singlar kan njuta mer av sitt jobb eftersom de värderar ett meningsfullt jobb mer.

Pengar

Kanske är det tågbiljetter för att träffa din älskling eller bjuda din partners familj på middag. Hur som helst så är det mycket dyrare att vara i en relation än att vara singel. En studie visar också att personer som är singlar tenderar att ha mindre skulder.

Bättre sömn

Om du sover ensam behöver du inte stå ut med någon annans snarkningar, att slåss om täcket eller ha olika sovtider. Det betyder att du kan sova ostört varje natt och få en god natts sömn.

Men självklart finns det många fördelar med att vara i en relation också. Men att inte ha en partner för tillfället behöver alltså inte vara något dåligt, snarare tvärt om.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du singel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.