Har du problem med din kompis?
1 av 3
Har du problem med din kompis? - Foto: Pixabay
Då kan det vara bra att äta de här sakerna.
2 av 3
Då kan det vara bra att äta de här sakerna. - Foto: Pixabay
För enligt forskning så ske de hjälpa mot erektionsproblem.
3 av 3
För enligt forskning så ske de hjälpa mot erektionsproblem. - Foto: Pixabay

Har du problem med att få upp den? Då borde du äta de här sakerna

Många män lider av erektionsproblem, men det finn hjälp att få. Och närmare än vad en kanske tror – nämligen i maten du äter.


Det finns en massa mat som vi hört ska göra oss lite mer på hugget i sängen, men finns det även mat som faktiskt kan bota ett vanligt problem som många män lider av?

Enligt Dialy Star så är det vanligt för män i alla åldrar, men främst 40 till 70, att drabbas av erektionsproblem någon gång i livet. Och det finns många olika orsaker så som diabetes, problem med blodflödet till penisen, stor alkoholkonsumtion, mediciner eller skador på ryggraden.

Men det finns saker du kan göra för att förhindra att du drabbas av erektionsproblem, nämligen att se över din kost. Så vill du se till att din kompis funkar på bästa möjliga sätt så länge som möjligt ska du äta de här sakerna.

1. Körsbär

Bildkälla: Pixabay

Genom en analys av 50 000 medelålders män lyckades forskare vid Harvard University komma fram till att körsbär var det som hjälpte mest mot erektionsproblem. Detta tros vara på grund av att körsbär, liksom blåbär, innehåller mycket aktiva antioxidanter.

2. Rött vin

Bildkälla: Pixabay

Forskare från Norwich Medical School undersökte 25 000 män och fann att de män som åt mer än tre portioner av viss mat var de som hade minst problem med erektionsproblem. Vad för mat de åt? Rödvin, bär, apelsiner, äpplen och päron.

3. Blastgrönsaker

Bildkälla

Grönsaker så som selleri eller spenat kan hjälpa personer med erektionsproblem eftersom det ökar blodcirkulationen och vidgar blodkärlen i kroppen på grund av sitt höga innehåll av nitrat.

4. Mörk choklad

Bildkälla: Pixabay

I en studie som publicerades i tidskriften Circulation hade en grupp forskare kommit fram till att antioxidanterna i mörk choklad kunde öka blodcirkulationen, vilket kan hjälpa personer med erektionsproblem.

5. Pistagenötter

Bildkälla: Pixabay

En ny studie gjord på män med erektionsproblem visade att om männen åt pistagenötter varje dag i en veckas tid såg en förbättring i sin problematik. Detta på grund av ett protein kallat argentine som får blodkärlen att slappna av.

Nyheter24 har tidigare skrivit om sprayen som kan göra så att du får stånd på bara några minuter ochfem saker du aldrig ska göra mot din penis om du vill att den ska må bra.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft erektionsproblem någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Börsen ser ut att öppna uppåt

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.

Minskad försäljning för Nokia

Finländska telekomkoncernen Nokia rapporterar en ökad vinst. Den justerade rörelsevinsten landade på 597 miljoner euro för det första kvartalet, vilket kan jämföras med 479 miljoner euro ett år tidigare.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Lund

"Flera bilar i olycka, E22.", skriver polisen på sin hemsida.