Är du i 20-årsåldern?
1 av 2
Är du i 20-årsåldern? - Foto: TT
Då kanske giftemål är något att tänka på.
2 av 2
Då kanske giftemål är något att tänka på. - Foto: TT

Det här är den bästa åldern att gifta sig – och det är nog yngre än du tror

Är du i 20-årsåldern? Då är det nämligen perfekt att gifta sig enligt den här ekvationen.


Du kanske tycker att det låter tidigt att gifta dig när du är i 20-årsåldern. Men faktiskt så är det en utmärkt tid, det skriver The Sun.

Enligt en matematisk ekvation är det nämligen perfekt att gifta sig när man är 26 år. Varför undrar du kanske nu? Jo, för enligt en regel som kallas för “37 procent-regeln” så är det den åldern då vi gör de mest viktiga valen.

Vid den åldern har du samlat tillräckligt med erfarenhet för att fatta ett viktigt beslut, men du har inte heller slösat bort för mycket tid för att titta på alternativ.

Enligt “Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decision” som är skriven av journalisten Brian Christian och forskaren Tom Griffiths så är det en ekvation som vi bör tillämpa på kärlekslivet.

De räknade på att man söker efter kärlek när man är mellan åldrarna 18 och 40 – och när man ska överväga om ens partner är den rätta är när man fyllt 26. Vilket är 37 procent av den tiden mellan åldrarna, skriver The Sun.

Om du väljer innan den ålder kanske du går miste om potentiella partners du kanske skulle möta senare. Väntar du längre än så kanske någon annan redan hittat sin partner.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du gift?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

1 timme sedan
Högsta domstolen i Maldiverna i Indiska oceanen har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Polisen i Östersund rapporterar om fylleri / lob

1 timme sedan
"Centrum, berusad kvinna omhändertagen", skriver polisen på sin hemsida.